Annons

Efterlyser nyanser i bevakningen av Nybro bostads

Nybro Hans Dahlström (S) och tidigare engagerad i Hyresgästföreningen är kritisk mot hur turerna kring Nybro bostads har bevakats i medierna. Han vill ha en mer nyanserad bild.
Foto: Linda Alfons
Stefan Henrixon ville inte gå med på företagsstöd till Royal Design utan att få informera hela bolagets styrelse.

Dels handlar det om det ägardirektiv som kommunfullmäktige antagit och som ålägger bostadsbolaget att ta fram minst 300 lägenheter som är möjliga att sälja. Dels rör det faktumet att bolagets vd Stefan Henrixon fick sparken.

– Problemet är att det har kommit fram en sida hela tiden. De som uttalade sig var de som var emot, säger han om att det kom fram mycket kritik mot att Stefan Henrixon fick gå från sin post.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Styrelseordförande Börje Slättman (S) har avböjt att kommentera detta och Stefan Henrixon har inte heller uttalat sig, något som är kutym i sådana är fall.

– Jag tycker att hyresgästerna ska få hela informationen, säger Hans Dahlström som även är kritisk mot Hem & Hyra.

Inte heller Hyresgästföreningens agerande i frågan finner nåd hos Hans Dahlström. Särskilt inte att styrelsen i Hyresgästföreningen Nybro-Emmaboda gått ut med insändare i lokalpressen där de uttalar sitt stöd för Stefan Henrixon och ställer frågan ”vad är det som händer?”.

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

– Det här var bara droppen som fick bägaren att rinna över. Det har varit olika syn, för styrelsen vill ha mera byggt och vd håller mer på ekonomin, säger Hans Dahlström apropå att Stefan Henrixon fick gå efter att ha tagit ställning mot att Nybro bostads skulle sälja fastigheter för att få råd att bygga mer.

Annons

Att hyresgästföreningen tagit så tydligt politisk ställning tycker Hans Dahlström är olyckligt.

– Jag tycker att man ska ha ett så bra samarbetsklimat som möjligt med bolaget och inte ta ställning i inre strider.

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

– Hyresgästföreningen blandar sig i ägarfrågor. Man måste sära på vad som är bostadspolitik och vad som är den andra politiken, säger Hans Dahlström som själv inte är främmande för att driva hyresgästfrågor politiskt.

Läs mer här:

Annons

Nybro bostads vd får sparken

”Brist på demokrati i Nybro”

Efter säljbeslut: Nybro bostads vd arbetsbefriad

Nybro bostads måste sälja lägenheter efter oenigt fullmäktigebeslut

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.