HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Eklöfs rustar i Skarphagen

Norrköping De 59 lägenheterna i kvarteret Ljuset i Norrköping rustas upp till nyskick. Hyresvärden Eklöfs investerar 40 miljoner kronor i renoveringen som ska stå klar till december.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyreshuset i kvarteret Ljuset 1 i Norrköping genomgår upprustning.

— Vi tog över fastigheten för två år sedan och det hade börjat komma lite vattenskador så var dags att göra något, säger Peter Lindmark, fastighetschef på Eklöfs.

Upprustningen av hyreshuset på Skarphagsgatan inleddes i februari i år och kommer att pågå under totalt elva månader. Arbetet sker etappvis med 12 lägenheter i taget, där de berörda hyresgästerna får flytta ut i evakueringsbostäder på gården under 6-8 veckor.

Läs ocksåDe fann lägenhet via Facebook: "Gäller att vara uppmärksam"

— Det är en ganska omfattande renovering. Vi byter ut stammar, river ut badrum, kök och renskrapar väggar och golv. Vi sätter in ett nytt energisystem med bergvärme, tilläggsisolerar fasader och kommer att ordna en helt ny utemiljö, förklarar Peter Lindmark.

Annons

I samband med att fasaderna renoveras har fogar och plattor sanerats från asbest och PCB. De upprustade lägenheterna blir i nyskick vilket också kommer att påverka hyrorna.

— Självklart kommer de att gå upp, totalt rör det sig om en höjning på cirka 40 procent. Men det kommer att ske genom en intrappning under fem år, säger han.

Annons
Läs ocksåKlart med nya Norrköpingshyror

Under tiden renoveringen pågår erbjuds hyresgästerna även en hyresrabatt på 25 procent.

Läs också Så höjs hyrorna i Norrköping Olika hyra för samma bostad Felaktiga poäng ska rättas till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.