Annons

Eldade inne – förlorar kontraktet

Färgelanda Hyresgästen i Färgelanda tände bengaliska eldar i bostaden, spelade hög musik och gjorde inbrott i värdens förråd. Nu måste han flytta.

Det började i december förra året. Grannarna i hyreshuset i Färgelanda kommun kände kraftig röklukt från en lägenhet. Polisen tillkallades och tog med sig mannen som bodde där. Han hade tänt på bengaliska eldar eller marschaller i lägenheten, som blev kraftigt rökskadad.

I år hände det igen. Mannen eldade i sin lägenhet två gånger under januari. Den andra gången spelade han också hög musik och störde grannarna hela natten. I februari, strax efter att värden sagt upp kontraktet på grund av störningarna, gjorde sig hyresgästen dessutom skyldig till inbrott i värdens förråd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt värden har en granne flyttat på grund av mannen och flera andra har hotat att göra det om han inte sägs upp.

Annons

Hyresnämnden tog upp frågan nyligen och beslutet går på värdens linje. Genom att orsaka rökutveckling, skada lägenheten och spela hög musik har mannen struntat i sina skyldigheter som hyresgäst så grovt att det inte är rimligt mot värden att han får bo kvar. Kontraktet upphör den 30 april.

Mannen kom inte till hyresnämndens möte och har inte gett någon förklaring till sitt handlande.

Annons
Läs ocksåTrakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hemEtt bildmontage med ett hyresavtal, en dörrklocka och en siluett av en kvinna.
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.