Annons

”En jätteförsämring för hyresgästerna”

Kinda Hyresgästföreningen menar att Posten försöker spara pengar på hyresgästernas bekostnad.

​”Det finns också en logik i att det är den som räknar hem besparingen och vinsten som också står för investeringen. Ingen seriös arbetsgivare förlitar sig på att någon annan ansvarar för sin personals arbetsmiljö.”

Så kommenterar Hyresgästföreningens regionordförande Björn Johansson Postens hot om att sluta dela ut post till hyresgäster i bland annat Kisa, i ett pressmeddelande på mynewsdesk.com.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Postens distriktschef, Roinne Asp, konstaterar att postboxar i trapphusen sparar tid för brevbärarna och därmed pengar för företaget.

– Det är ingenting att sticka under stol med. Men det är mer en arbetsmiljöfråga än en ekonomisk fråga för oss, säger han.

Benny Andersson, förhandlare på Hyresgästföreningen, säger att föreningen inte har någonting emot postboxar principiellt.

Annons
Läs ocksåÄngen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det"Martin Hansson står på en torr gräsmatta. I förgrunden syns prästkragar. Kindahus skapar ängar i bostadsområden.

– Vi tycker att det är rimligt att man går över till boxar i samband med att man gör större åtgärder, till exempel byter ut lägenhetsdörrarna till säkerhetsdörrar, säger han.

När så sker är Hyresgästföreningen beredd att diskutera en hyreshöjning, då säkerhetsdörrar kan räknas som en standardhöjning.

Benny Andersson är kritisk mot att hyresgästerna snart kan tvingas hämta sin post i Postens lokal på Västra vägen.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

– Om det blir verklighet så blir det en jätteförsämring för hyresgästerna. Om de dessutom ska ha öppet så lite som de säger finns det risk för att stora mängder post blir liggande där eftersom alla hyresgäster inte kommer att kunna hämta, säger Benny Andersson.

Annons

Han betonar att den som är 80 år eller äldre, eller är funktionshindrad, alltid har rätt att få posten levererad till lägenheten.

Läs mer här:

http://www.hemhyra.se/artikel/ostergotland/hyresgaster-i-kisa-maste-ta-ledigt-att-fa-posten-1612

Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats P-platser missbrukades - nu tvingas hyresgästerna betala De adopterar för ett vackrare bostadsområde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.