HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

En veckas utredning av skott i föreningslokal – utan resultat

Malmö I februari sköt någon inne i Hyresgästföreningens lokal på Docentgatan i Malmö. Polisen har misslyckats med att hitta någon misstänkt.
Foto: Anders Paulsson

Enligt polisen pågick det en ungdomsfest i källarlokalen, som disponerades av en lokal hyresgästförening. Några patruller var där redan tidigt under kvällen då det var stökigt på platsen. Strax före midnatt kom larmet till 112 om en skottlossning. Som det ser ut nu kommer skytten att komma undan.

Läs mer: Misstänkt skottlossning i föreningslokal efter ungdomsfest

Läs ocksåHyresvärden fixar kreativt jullov

Händelsen lämnade efter sig ett sönderskjutet fönster och resulterade i en polisanmälan om grovt olaga hot mot grupp, skadegörelse och vapenbrott med två personer uppsatta som brottsoffer. I Sydsvenskan fanns tidigt uppgifter om hur det gick till och om vem som höll i vapnet.

Hem & Hyra har följt upp fallet och en kontroll visar att utredningen lades ner redan en vecka efter skottlossningen, den 3 mars i år. Nedläggningeslutet motiverades med att det inte gick att få fram uppgifter som kunde leda fram till någon möjlig misstänkt. Polisen Magnus Svensson var ansvarig för utredningen och berättar att det hölls flera förhör med vittnen men som inte ledde någonstans. Hans bedömning är att det inte rör sig om en gangsterrelaterad skjutning.

Annons
Varför kom ni inte vidare med utredningen?

– Problemet är att vi inte har hittat någon skäligen misstänkt. Däremot kan vi ju ha våra egna tankar men det är en annan femma, säger han.

Vad krävs för att ni ska öppna upp fallet igen?

– Det bästa vore ju om det fanns teknisk bevisning, fingeravtryck eller DNA. Men det har inte gått att få fram. Antingen det eller vittnesmål, om någon kan peka ut eller namnge någon. Kommer det fram nya uppgifter får vi ta en titt på ärendet igen.

Redan innan händelsen var det turbulent i den lokala föreningen som hade hand om lokalen. Föreningen är numera nerlagd, detta berättar Håkan Björkenklev som är ordförande i Malmö östra.

–  Jag har inte pratat med polisen. Vi vet inte mer om vad som hände än vad som har stått i media. De boende har inte talat så mycket om det heller och jag vill inte spekulera i vad som hände, säger han.

Annons
Dagen efter skottlossningen framkom uppgifter om att lokalens nycklar var på vift. Den eventuella problematiken ska numera vara löst enligt Håkan Björkenklev eftersom låset till lokalen har bytts ut.

– Det pågår en renovering på grund av en fuktskada så lokalen går inte att använda just nu, säger han.

Läs också Dömd till fängelse - då vill hyresvärden riva kontraktet Ännu oklart om Orsas hyror Stena höjer hyran i Göteborg Öbo utsedd årets fastighetsägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.