HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Stena höjer hyran i Göteborg

Göteborg Över 8 000 hushåll hos Stena Fastigheter i Göteborg får höjd hyra i år. Det står klart efter förhandlingar mellan bolaget och Hyresgästföreningen.

När förhandlingarna startade vill Stena Fastigheter i Göteborg höja hyran med upp till 5 procent. Så blir det nu inte. Istället höjs hyran med mellan 0,7 och 1,6 procent för bolagets hyresgäster i landets andra stad.

Detta enligt ett brev som Hyresgästföreningen skickat ut till sina berörda medlemmar i Stena Fastigheters hus.

Läs ocksåHyresvärden fixar kreativt jullov

I likhet med andra förhandlingar i Västsverige menar Hyresgästföreningen att det just nu mycket låga ränte- och inflationsläget borde göra det möjligt för bolaget att hålla igen. Hyreshöjningen ligger också i linje med vad många andra fastighetsägare i regionen höjt med.

Annons

För den som har en månadshyra på 5 000 kronor motsvarar 0,7 procent 35 kronor. För samma lägenhet är 1,6 procent lika med 80 kronor.

Den nya hyran gäller från den 1 januari i år. Det betyder att hyreshöjningen för årets första månader kommer att betalas retroaktivt.

Läs ocksåEn veckas utredning av skott i föreningslokal - utan resultat

LÄS MER:

Annons

Hem & Hyra listar löpande årets hyreshöjningar i Västra Götaland. Här hittar du listan.

Läs också Dömd till fängelse - då vill hyresvärden riva kontraktet Ännu oklart om Orsas hyror Öbo utsedd årets fastighetsägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.