HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Dömd till fängelse – då vill hyresvärden riva kontraktet

Malmö Hyresgästen avtjänar ett långt fängelsestraff. Nu kräver MKB tillbaka mannens lägenhet som de menar att han inte längre behöver.

Hyresgästens nuvarande bostad är en liten cell på den högt säkerhetsklassade anstalten Kumla, men han har även ett hyreskontrakt för en tvåa på Lönngården i Malmö. Mannen har enligt åklagare i målet haft en ledande roll i ett kriminellt nätverk och för två år sedan dömdes han till fängelse för narkotikabrott.

Strax efter årsskiftet upptäckte MKB att det fanns två andra personer skrivna på mannens lägenhet. Hyresvärden menade att det rörde sig om otillåten andrahandsuthyrning och sade upp kontraktet.

Läs ocksåHyresvärden fixar kreativt jullov

Nu ligger fallet hos hyresnämnden. MKB menar att fängelsestraffet i sig är orsak nog att kasta ut hyresgsästen eftersom han inte längre har behov av bostaden. Hyresvärden motiverar processen med bostadsbristen i Malmö och en plan på att låta lägenheten gå till någon som står i kö hos Boplats Syd.

Annons

Under förhandlingen i hyresnämnden deltog hyresgästen på videolänk från fängelset. Han hade bara lånat ut adressen till två personer som behövde kunna få post skickad till sig, menade han och motsatte sig att släppa kontraktet.

Hyresgästen kan tidigast bli utsläppt från Kumla i augusti 2019 men redan nästa år skulle han kunna få sin första permission. Och då vill han åka hem till Malmö.

Läs ocksåEn veckas utredning av skott i föreningslokal - utan resultat

“Jag kommer att använda min lägenhet varannan vecka från och med nästa år”, skriver han i ett brev till hyresnämnden.

Annons

I slutet av juni möts de båda sidorna igen i nästa hyresnämndsförhandling.

Läs också Ännu oklart om Orsas hyror Stena höjer hyran i Göteborg Öbo utsedd årets fastighetsägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.