Annons

Ersätts för likmaskar i köket

Älvkarleby Hyresgästen Elisabeth Hockman Sandin, som fick likmaskar i köksfläkten, kommer att få ekonomisk ersättning från hyresvärdens försäkringsbolag.

– Försäkringsbolaget har utrett frågan och tagit på sig ersättningsanspråket, bekräftar Eva Henebäck, vd
för Älvkarlebyhus för Arbetarbladet.

Det är snart två år sedan som flera hyresgäster på Bultbovägen i Skutskär drabbades av mögel och fukt. Under renoveringsarbete i fastigheten fastnade en fågel i Elisabet Hockman Sandins frånluftsutsläpp, och när fågeln dött, ramlade likmaskar ner på spisen.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Älvkarlebyhus vd, Eva Henebäck framhåller för Arbetarbladet att försäkringsfrågan inte alls sköts av bostadsbolaget utan helt och hållet hanteras av deras försäkringsbolag.

Annons

I oktober bad Elisabeth Hockman Sandin om 32 000 kronor i ersättning för bland annat en sadel, en barnvagn och kläder som blivit mögelskadade. Hon har fortfarande inte fått några pengar.

– Jag har fått låna vinterkläder till barnen, sen har jag fått hjälp av min mamma, berättar Elisabeth Hockman Sandin för Arbetarbladet.

Annons
Läs ocksåEtt år efter sprängningen – nu får Johan rätt till skadestånd men vissa grannar blir utan: "Många mår fortfarande dåligt"Flerfamiljshus där en port sprängts. Till höger faksimiler från olika tidningar om sprängningen.
Läs också Möglet har tagit greppet om deras hem Så undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort” La sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet Mikaela tvingades leva i mögel i månader utan att värden agerade: "Gigantiskt problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.