Annons

Eskilstuna farligast och Gnesta säkrast

Eskilstuna Boende i Gnesta kommun går säkrast i länet. I alla fall när det gäller våldsbrott på allmänna platser. Eskilstuna är farligast. Det visar Hem & Hyras lista.​

​Eskilstuna kommun är farligast i länet.
Det visar Hem & Hyras lista över risken att utsättas för våldsbrott som rån, misshandel och våldtäkt i Sörmlands län. Eskilstuna kommun hamnar på plats 27 över län, kommuner och stadsdelar som är farligast att vistas i.
Men känslan av hot och otrygghet är sällan samma sak som det faktiska antalet brott. Boende känner sig mer otrygga i höghusområden som Skiftinge än i centrala Eskilstuna, trots att fler våldsbrott begås centralt.
Forskning visar att boende i flerfamiljshus över lag känner sig mer otrygga än de som bor i villa. Undantaget är rädslan för inbrott.
Lugnast i länet är Gnesta med 107  våldsbrott per 100 000 invånare.
I hela landet begicks 354 våldsbrott per 100 000 invånare 2010.
Här är hela listan över Sörmlands län (siffrorna anger antal våldsbrott per 100 000 invånare):

Annons
Eskilstuna  kommun                     475
Nyköping                                          406
Katrineholm                                     395
Vingåker                                            269
Strängnäs                                          261
Flen                                                     122
Trosa                                                  158
Oxelösund                                        134
Gnesta                                                107
 
Hem & Hyras lista över vilka kommuner som är farligast att bo i publiceras i nummer fem 2011. Statistiken kommer från Brottsförebyggande rådet, Brå, och gäller våldsbrott utomhus av okända personer 2010.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Tusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.