Annons

Extra bevakning efter bränder i Kumla

Kumla Oron sprider sig i Kumla efter två misstänkt anlagda bränder i hyreshus. Kumla Bostäder sätter nu in vakter som ska patrullera i det drabbade området.

Det var i tisdags morse som det brann första gången i det centrala bostadsområdet Prästgårdsskogen. Branden startade i en källare. Två trappuppgångar rökfylldes.

Natten mot torsdag brann det på nytt i en källare. Den gången i ett grannhus. Enligt polisen var båda bränderna med största sannolikhet anlagda.

– Det är klart det blir oroligt. När det precis hade hänt var det knappt folk vågade sova hemma, säger Sebastian Steckl, gruppledare för nattvandrarna i Kumla och själv bosatt i Prästgårdsskogen.

De ideellt arbetande nattvandrarna fortsätter att vara ute så mycket som möjligt.

– Per automatik blir det ju att vi går i det här området eftersom det ligger så centralt, säger Sebastian Steckl.

Kumla Bostäder har nu också satt in extra bevakning inom Prästgårdsskogen genom att anlita ett vaktbolag med personal som ska rondera dygnet runt.

”Vi har även gott samarbete och tät kontakt med Kumla kommun, räddningstjänst och polis”, skriver bostadsföretaget på sin hemsida med anledning av det som hänt.

Thomas Berglund, Hyresgästföreningens ordförande i Kumla, tycker det är bra med utökad bevakning i det akuta läget.

– Många känner sig naturligtvis otrygga när det händer sådana här saker. Men det borde också jobbas mycket mer förebyggande. Inom det området skulle jag vilja se mer konkreta saker hända.

Hyresgästföreningen jobbar själva en hel del preventivt i Kumla.

– Vi är ute i områdena för att prata med folk och småstöra. Men vissa problem går det bara inte att komma åt.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.