Annons

Extrastämmor hos Allokton

Dalarna Konkurshotade fastighetsbolaget Allokton håller två extra bolagsstämmor för att rusta sig inför att företagets nya majoritetsägare London & Regional tar över ägarmajoriteten. Allokton har nu bara ett par veckor på sig att undvika konkurs.

Hem & Hyra har vid flera tillfällen skrivit om att Allokton genomför en omstrukturering. Första halvåret i år gick företaget med vinst men hade trots det fortfarande en halv miljard i skulder.

I september gick två av Alloktons dotterbolag, som ägde större delen av Falun, Borlänges och Söderhamns centrala affärsfastigheter,  i konkurs.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Alloktons ledning skrev då i ett pressmeddelande att man förhandlade med ett engelskt bolag, London & Regional, och att skulle kunna komma att bli nya majoritetsägare i Allokton. Och nu kallar man alltså till extra bolagsstämmor 14 oktober och 28 oktober. Vid den första stämman vill styrelsen att aktieägarna ska ge styrelsen möjlighet att nyemissionera och vid den andra vill man ändra sammansättningen i bolagsstyrelsen.

Annons

– Allokton har inte många veckor på sig för att undvika konkurs och jag antar att man vill släppa in de nya ägarna i styrelsen, säger Mårten Gullin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Mårten Gullin är orolig för att hyresgästerna ska drabbas av att Alloktons ägare finns utanför landets gränser:
– Vi har utländskt ägande i många branscher men det här är inte bilar eller stål, det handlar om människors hem. Om företaget satsar på bra lokal förvaltning kan det gå men om företaget ska syssla med köp och sälj igen kan det bli karatstrof för hyresgästerna.

Annons
Läs ocksåKronofogden svarar inte i telefon trots fler skuldsatta – hyresgästen Ingrid blev bortkoppladIngrid Gunnarsson
Läs också Kronofogden om att många blir bortkopplade: "Beklagligt" Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.