Annons

Fabo kan införa policy om max antal boende i lägenheter

Falkenberg Max tre personer i en etta på 50 kvadratmeter och högst tio i en fyra. Sådana regler kan det kommunala bostadsbolaget i Falkenberg införa.

Enligt Fabos vd Thomas Brynås finns det flera skäl till att policyfrågan har kommit upp på agendan.

  1. Det sliter på lägenheterna om det bor fler personer i en lägenhet än den är anpassad för.
  2. En policy kan hjälpa hyresgäster att säga nej till exempelvis kompisar som frågar eller pressar på om att få flytta in.
  3. Det sätter lite press på kommunen att hitta andra lösningar än Fabos lägenheter, när stora barnfamiljer flyttar in till kommunen. Ibland behövs större boytor än Fabo har i sitt bestånd.

 –  Att det bor för många personer i våra lägenheter är inte ett jätteproblem, men vi har lägenheter där det bor för mycket folk, säger Thomas Brynås.

Annons

Frågan var uppe på Fabos senaste styrelsemöte där politikerna återremitterade ärendet. Innan de tar ett beslut vill höra fler och utvecklade argumnet för att reglerna ska införas och de vill se exempel från andra bolag. En fråga är också om det håller juridiskt. Om någon bryter mot reglerna är det då tillräckliga skäl att vräka vederbörande.

Ärendet tas upp igen på nästa styrelsemöte 28 april.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Efter Hem & Hyras publicering – hyresvärden Einar Mattsson ändrar policy Psykologerna om ofrivilligt hemmaboende: “Uppgjort för konflikter” Casper, 25, en av 100 000-tals vuxna "barn" som tvingas bo hemma Evy, 91 orkade inte flytta två gånger − straffas med dubbla hyror Tröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.