Annons

Familj får tillbaka 117 000 kronor

Stockholm 45 000 kronor i månaden, det var vad den brittiska familjen betalade för att hyra den exklusiva lägenheten i Gamla Stan. Nu får de tillbaka 117 000 kronor då hyresnämnden och hovrätten bedömde att månadshyran borde ha varit 32000 kronor.
Vindsvåningen på 203 kvadratmeter är mycket exklusiv och unik med utsikt över Riddarfjärden. Lägenheten är en bostadsrätt och värderas till cirka 17 miljoner kronor. Familjen bodde där i ett och ett halvt år. Efter ett tag förstod de att de betalade för mycket i hyra – 45 000 kronor i månaden.  Förklaringen till att familjen inte hade reagerat på hyran från början var att de var vana vid de höga priserna i London. Efter ett tag blev de dock varse genom vänner och bekanta att deras månadshyra var för hög.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar Hyresrätter blir hotell – med skyhöga hyror: ”Utnyttjar människors behov av ett hem” Boråsvärd tog ut närmare 45 procent i överhyra - tvingas betala tillbaka Peter blev blåst på hyran i 28 år och stämde värden – får tillbaka 90 000 Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.