Annons

Familj får tillbaka 117 000 kronor

Stockholm 45 000 kronor i månaden, det var vad den brittiska familjen betalade för att hyra den exklusiva lägenheten i Gamla Stan. Nu får de tillbaka 117 000 kronor då hyresnämnden och hovrätten bedömde att månadshyran borde ha varit 32000 kronor.
Vindsvåningen på 203 kvadratmeter är mycket exklusiv och unik med utsikt över Riddarfjärden. Lägenheten är en bostadsrätt och värderas till cirka 17 miljoner kronor. Familjen bodde där i ett och ett halvt år. Efter ett tag förstod de att de betalade för mycket i hyra – 45 000 kronor i månaden.  Förklaringen till att familjen inte hade reagerat på hyran från början var att de var vana vid de höga priserna i London. Efter ett tag blev de dock varse genom vänner och bekanta att deras månadshyra var för hög.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Flyttade in i smutsig källare – nu får familjen tillbaka 183 000 kronor på hyran Skyhöga andrahandshyror: Villa hyrs ut för 1,4 miljoner kronor i månaden Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.