Annons

Familj fick bo kvar i fem år – trots anmält pistolhot

Enskededalen Hyresvärden ringde på dörren för att få komma in och göra reparationsarbeten. Då riktade hyresgästen ett pistolliknande föremål genom brevlådan.

Det ansträngda förhållandet mellan Svenska Bostäder och hyresgästerna – en mor och hennes son i lägenheten i Enskededalen, började redan 2014 och tog då avstamp i ovan beskrivna pistolhändelse som dessutom polisanmäldes. Svenska Bostäder nöjde sig ändå till slut med att skicka en rättelseanmaning till hyresgästen. Men det skulle visa sig vara bara början på en lång tid av klagomål och problem.

Under åren som följer rapporteras en mängd störningar av olika grad. Sonen kastar ut kläder och bohag från balkongen och musik dånade ända till den andra rättelseanmäningen som lämnas in i april 2015.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Och 2016 avvek inte från mönstret. Nya störningar, ny rättelseanmaning. 2017 är en upprepning av de tidigare åren: fler anmälningar men i slutet av året dämpas problemen. Tillfälligt. 2018 var dock problemen tillbaka med full styrka. När störningsjourens personal kom till platsen fick de kontakt med sonen först efter ett tag. Varvid han meddelade:

Annons

– Ska jag öppna eller sänka? Varvid han sänkte, men under hela 2018 eskalerade problemen med poliser som varit på plats. Mamman har hotat och har anmälts för att ha ”hoppat” på grannen.

Efter nästan fem år lämnar Svenska Bostäder in den sista rättelseanmälningen i november förra året vilken fick samma effekt som de övriga, ingenting. Grannarna plågas fortfarande av hög musik, svordomar till förbipasserande och vid ett sista tillfälle sonen anfaller en granne och skriker att ”han vill döda någon”.

Annons
Läs ocksåKvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuldHyreslagen och ett trapphus

Ärendet avgörs nu i hyresnämnden i Stockholm.

Läs också Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut" Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.