Annons

Fängelse för bostadsbedragaren

Malmö På tisdagen kom domen mot den 28-åring som lurade till sig förskottshyror för en lägenhet som inte var hans.

Mannen döms till fängelse i ett år och fyra månader för bland annat grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. Samt skadestånd på drygt 400 000 kronor.

Det var i augusti förra året som mannen hyrde ut sin före detta flickväns bostadsrätt till 17 olika personer. I snitt har offren betalat omkring 24 000 kronor till mannen, men några har betalat över 30 000 kronor och en så mycket som 50 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Inflyttningsdatumet blev framskjutet flera gånger genom olika ursäkter som att en släkting dött i utlandet och skulle begravas eller att ett rör sprungit läck i lägenheten och behövde åtgärdas. På så sätt köpte sig 28-åringen tid och hann lura fler personer innan han slutligen blev polisanmäld och kunde gripas.

Annons

Mannen har försvarat sig med att han kommit i kontakt med personer som pressat honom på pengar.  

 

Annons
Läs ocksåStjäl bostadsannonser från Blocket – lurar dig skaffa dyra abonnemang: "Toppen av ett isberg"Fredrik Strömsten, vd på Qasa som driver Blocket bostad, reagerar kraftigt på att så många sajter stjäl Blocket-annonser och använder dem som lockbete för att tjäna pengar.
Läs också Bedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonser Notorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen" Bostadsbedragare på nätet – så avslöjar du dem och undviker att bli lurad Han betalar tusentals kronor för rum i källare – så slår dold marknadshyra mot bostadsletare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.