Annons

Får ingen ersättningslägenhet efter brand

Nynäshamn Ahmads barn har sömnproblem efter branden i Ösmo och familjen vill inte flytta tillbaka till lägenheten. Men Balder säger nej till ersättningslägenhet.

Saneringen efter branden i februari pågår och hyresgästerna kan troligen flytta tillbaka i slutet på maj, enligt Arne Svensson, förvaltare på Balder. Men Ahmad Hamdan, en av cirka 60 personer, som evakuerades från de 23 lägenheterna, vill inte tillbaka.
– Mina barn har svårt att sova för att de tänker på röken. Jag vill  helst ha en annan lägenhet, säger Ahmad som nu bor med familjen i en hyrd villa i Nynäshamn.

Han bodde ovanför källaren där branden startade och möttes av en rökfylld trappuppgång när han öppnade dörren. Det gjorde att familjen flydde via balkongen.
Men enligt Arne Svensson har de inte några lediga lägenheter i Stockholm.
– Vi kan inte erbjuda någon ny lägenhet, säger han.
Enligt Niklas Tollart, jurist på Hyresgästföreningen, är inte obehagskänslor i samband med en brand skäl nog att kräva att värden ska erbjuda en ny lägenhet.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Annons
Läs också Värdarna vill arbeta för ökad trygghet – men polisen varnar för hotellifieringen: ”Dubbelmoral” Helle riskerar att falla när Postnord flyttar brevlådor Grannens störningar tvingar Sofia att flytta: "Jag orkar inte mer" Toppchefer på Balder åtalas för grova insiderbrott Fastighetskungen frias från åtal om folkbokföringsbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.