HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Får inte säga upp hyresgäster

Stenungsund ​Hyresgästerna i Vectors fastigheter på Doktor Forsgrens väg i Svenshögen får bo kvar. Det har hyresnämnden beslutat.

​Fastighetsägaren ville säga upp hyresgästerna för att kunna genomföra en stor renovering eftersom fastigheterna hade stora fukt- och mögelproblem. Hyresgäster och fastighetsägare är överens om en sak – fukt- och mögelskadorna måste åtgärdas. Men hyresgästerna krävde att få flytta tillbaka. Vectors fastigheter gick då till hyresnämnden för att få hyresavtalen att sluta gälla den 30 september.

Hyresnämnden anser att hyresgästerna ska få flytta tillbaka till husen efter renoveringen och att de under ombyggnaden ska erbjudas godtagbara evakuerings- eller ersättningslägenheter. Dessa båda krav har hyresvärden inte lyckats uppfylla och bolagets begäran att säga upp hyresgästerna har avslagits.
– Vector fastigheter har överklagat beslutet så ärendet är inte avslutat med det här, säger Conny Borup, som företrätt Hyresgästföreningens medlemmar i hyresnämnden.
Text: Bibbi Leykauff

Läs också Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.