Annons

Får inte säga upp hyresgäster

Stenungsund ​Hyresgästerna i Vectors fastigheter på Doktor Forsgrens väg i Svenshögen får bo kvar. Det har hyresnämnden beslutat.

​Fastighetsägaren ville säga upp hyresgästerna för att kunna genomföra en stor renovering eftersom fastigheterna hade stora fukt- och mögelproblem. Hyresgäster och fastighetsägare är överens om en sak – fukt- och mögelskadorna måste åtgärdas. Men hyresgästerna krävde att få flytta tillbaka. Vectors fastigheter gick då till hyresnämnden för att få hyresavtalen att sluta gälla den 30 september.

Annons
Hyresnämnden anser att hyresgästerna ska få flytta tillbaka till husen efter renoveringen och att de under ombyggnaden ska erbjudas godtagbara evakuerings- eller ersättningslägenheter. Dessa båda krav har hyresvärden inte lyckats uppfylla och bolagets begäran att säga upp hyresgästerna har avslagits.
– Vector fastigheter har överklagat beslutet så ärendet är inte avslutat med det här, säger Conny Borup, som företrätt Hyresgästföreningens medlemmar i hyresnämnden.
Text: Bibbi Leykauff

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.