Annons

Färre medlemmar i Aros-Gävle

Gävleborg ​Hyresgästföreningens medlemmar i region Aros-Gävle, Gävleborg, Uppsala och Västmanlands län, var 571 färre i slutet av september än vid årsskiftet i fjol. Flest medlemmar har föreningen tappat i de största städerna Uppsala, Västerås och Gävle.

​Att regionen tappar medlemmar är dock ingenting som oroar Nina Hedlund som arbetar med medlemsrekrytering i de båda regionerna Mitt och Aros-Gävle. Av tradition ökar antalet medlemmar under årets sista månader.

– I Mitt, Södermanlands, Dalarnas, Örebro och Värmlands län, räknar vi med att ha ett ökat antal medlemmar vid årsskiftet i år men Aros-Gävle kommer att ha ett minus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nina Hedlund gör bedömningen att medlemsantalet minskat på grund av att medlemsrekryteringen inte varit fullt bemannad samt att fler gått ur föreningen i år än tidigare och hon får medhåll av coachen Jimmy Rödlund i region Aros-Gävle:

Annons

– Vi har tappat fler medlemmar i år och anledningarna till det som jag ser det är dels att människor byter boendeform och att de inte anser sig ha råd att vara med i föreningen.

Hyresgästföreningen i Gävleborgs län tappade 169 medlemmar fram till sista september i år. Uppsala län tappade 355 medlemmar och Västmanlands län 47.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Totalt hade Hyresgästföreningen i de tre länen 43 744 medlemmar 30 september i år.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.