Annons

Fastighet i Lund tvångsförvaltas

Lund Det blir tvångsförvaltning av Örnvägen 12 i Lund. Det slutliga beslutet har hyresnämnden tagit först nu. Redan i maj månad togs ett tillfälligt beslut om tvångsförvaltning.

Det var efter en obetald elräkning som Hyresgästföreningen krävde att Lars-Åke Håkanssons fastighet på Örnvägen 12 i Lund skulle tvångsförvaltas. Efter flera turer har nu hyresnämnden beslutat att fastigheten ska vara tvångsförvaltad under två år. Det innebär att Lars-Åke Håkansson inte får ta hand om sin egen fastighet eller får hyresintäkterna från den. Redan i maj togs ett första tillfälligt beslut om tvångsförvaltning. Lars-Åke Håkansson fick sedan förgäves två veckor på sig att hitta en egen förvaltare som kunde sköta huset. Trots den snäva tidsramen som Lars-Åke Håkansson gavs från början från hyresnämnden har det dröjt till oktober innan det definitiva beslutet tagits.

– Semestrarna kom emellan och jag kan tycka att det inte har skötts så bra av hyresnämnden med tanke på hur lång tid det har tagit, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lars-Åke Håkansson ägde tidigare en fastighet på Pilegatan i Lund som tvångsförvaltades år 2011. Den fastigheten är numera såld. Lars-Åke Håkanssons två fastigheter i Eslöv är också satta under tvångsförvaltning.

Annons

Läs mer:

Tvångsförvaltning i Lund skjuts upp

Annons
Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.
Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Låginkomsttagare bor med äldst värmesystem – därför slår energikrisen hårdast mot dem

Fastighet i Lund tvångsförvaltas

Lund ​Allvarliga brister i bostäderna och akuta problem med ventilationen. Ett vitesföreläggande från kommunen har inte räckt – nu har Hyresnämnden beslutat att den misskötta fastigheten på Kävlingevägen i Lund ska tvångsförvaltas från och med den 1 augusti.

​Fastigheten, med sex lägenheter på Kävlingevägen 50, känd som Tunisborg, har allvarliga brister när det gäller ventilation och sanitet.

Kommunens miljöförvaltning har varit inkopplad och försökt tvinga fram en renovering med hjälp av ett vitesföreläggande, men det har inte räckt. Nu förlorar hyresvärden Bertil Andersson förvaltningen över sin fastighet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fastigheten ska tvångsförvaltas i tre år och till förvaltare har hyresnämnden utsett Tommy Jönsson som har företaget Göte Skötare Allservice i Malmö.

Annons
 

Läs också Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.