HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fastighetskungen shoppar ishall

Sundsvall Fastighetsbolaget Tvättbjörnens ägare Stig Svedberg satsade senast en peng i restaurangbranschen. Nu är han nära en affär av krisdrabbade ishallen Eon Arena i Timrå.

Stig Svedberg är inte bara fastighetsägare numera. Han är lika mycket restaurangägare. Och snart hyresvärd åt kommunen som ägare till den stora arenan i Timrå.

– Det är ingen vinstaffär för mig. Det är mer för regionens skull, säger Stig Svedberg till Hem & Hyra.

Läs ocksåLuleå hockey sponsras mest i hela NorrlandBild på Luleå hockey.

För hans del är affären redan i hamn.

– Javisst, jag sitter med pennan i handen, redo att skriva under. Men bollen ligger hos kommunen. Det är ett stort paket och mycket som ska ordnas innan allt är klart.

Timrå IK har svårt att få ekonomin att gå ihop. De hyr ut till Timrå kommun och har erbjudit kommunen att köpa ishallen för 29 miljoner. Men de är inte intresserade. Däremot är Stig Svedberg beredd att öppna plånboken.

Läs ocksåSundsvalls fastighetskung säljer stort och satsar på kinesiskt

– Jag har ställt upp mycket för regionen. Hockey är ju en intressant grej i sig, men det är lika intressant att hålla regionen levande. Och då spelar idrotten stor roll, säger han.

Det var också Timrå IK själva som tog kontakt med Svedberg och föreslog affären i torsdags. 

– Han var väldigt positiv direkt. Det är fantastiskt roligt och han gjorde ett jäkla jobb under gårdagen (måndagen), säger Timrå IK:s klubbdirektör Lars Nolander till Sundsvalls Tidning.

Läs ocksåTvättbjörnen kritiseras av hyresgäster och förening

 Stig säger till Hem & Hyra att han förutom hockeyn även har andra arrangemang i åtanke för arenan…

Med många år som fastighetsägare så har Stig Svedberg haft en hel del med Hyresgästföreningen att göra. Mer eller mindre positiva erfarenheter att döma av hans officiella inbjudan.

– Det första jag skulle vilja göra är att arrangera en hockeyturnering, Tvättbjörnen mot Hyresgästföreningen! Med kravet att hyresförhandlare Conny Säker inte får ha några skydd. Särskilt inte hjälm! säger Stig och skrattar.

En utmaning som Conny Säker genast antar. Han säger sig vara redo för en svängom på isen.

– Absolut! Den matchen ger jag mig gärna in i! säger han.

Läs också Krävs på återbetalning av hyror Hyresgästerna vill inte förhandla själva

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.