Annons

Fastighetsskötare misshandlad av hyresgäst

Tingsryd En fastighetsskötare i Tingsryd hotades grovt och blev slagen när han jobbade hos en hyresgäst. Bostadsbolaget ser över sina rutiner och satsar på utbildning.

I dag lämnade åklagaren in en stämningsansökan mot hyresgästen, en 30-årig man, som åtalas för grovt olaga hot, misshandel och olaga frihetsberövande.

Enligt åtalet hade hyresgästen felanmält sin toalettstol och fastighetsskötaren kom den 24 oktober till hans lägenhet i Tingsryds kommun för att leta efter det påstådda läckaget.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När fastighetsskötaren sitter gränsle över toalettstolen blir han plötsligt knuffad i ryggen och ramlar ned på badrumsgolvet. Då sätter sig hyresgästen gränsle över honom, håller upp en kniv och hotar bland annat att han ska strimla honom i bitar innan han ska döda honom.

Fastighetsskötaren lyckas fly och när han flyendes är på väg ut ur lägenheten får han ett slag över huvudet av hyresgästen.

Åklagaren anser att hotet är grovt eftersom hyresgästen visat särskild hänsynslöshet och råhet. Hyresgästen nekar till brott. Han anhölls samma dag som händelsen och sitter häktad.

Annons
Läs ocksåFriad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet"En sammansatt bild i ett kollage med silhuetter, sms och en sönderbränd spis.

Peråke Janén är vd för stiftelsen Kommunhus där fastighetsskötaren arbetar.

– Vi har satt in erforderliga åtgärder för att hjälpa vederbörande och vi har anmält händelsen till arbetsmiljöverket, vilket vi är skyldiga till, berättar Peråke Janén.

Kommunhus ser även över sina rutiner kring fastighetsskötarnas arbete och även rutiner kring samarbetet med sociala myndigheter i syfte att kunna förbygga liknande händelse.

Läs ocksåCharlotte sa åt sin granne att sopsortera – blev slagen med en kvastEn kvinna som står i ett soprum och tittar på en sopkvast som hon håller i.

– Vi sätter även in utbildningsinsatser med inriktning på hot och våld. Vi har redan beställt utbildningen och all personal ska ingå, säger Peråke Janén och fortsätter:

Annons

– Om vi misstänker eller ser signaler om att våra kunder är labila av något slag, då går vi in med två medarbetare och inte ensam som har skett nu. Och det gäller även att man själv är observant och inte tar onödiga risker, att man backar och går in med fler om det behövs.

Enligt Peråke Janén har fastighetsskötarna och områdesarbetarna ändå bra koll.

– Men i det här fallet var det tämligen oprovocerat, fast ändå planerat från gärningsmannen. Det är svårt att till hundra procent vara säker men nu försöker vi hitta lösningar för att förhindra att detta sker igen, säger Peråke Janén.

Läs också Mariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord” Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Misshandlade och dödshotade sin hyresvärd – inneboende döms till fängelse och utvisning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.