Annons

Fastighetsvärd fick överfallslarm efter hot

Helsingborg Grannar var rädda för mannen, likaså hyresvärdens personal. Under sammanträdet i hyresnämnden kom det fram att hoten varit så allvarliga att en fastighetsvärd utrustats med överfallslarm.
överfallslarm
Foto: Jacob Kindesjö/Petra Martinsson
Hyresnämndens ledamöter fick höra en historia om störningar så allvarliga att trygghetsjouren med väktare hade åkt till adressen i Helsingborg många gånger.

Mannen flyttade in i sin lägenhet i Helsingborg 2009. Under 2015 hände någonting. Det började komma in störningsanmälningar som med tiden ökade. Det senaste året har varit ”ohållbart”. Det berättade hyresvärden när ärendet var uppe i hyresnämnden. Mannen hade sagts upp men vägrade flytta och därför skulle nu nämnden ta ställning.

En fastighetsvärd blev så utsatt att han utrustades med överfallslarm. Det började med att han blev anklagad för att ha stulit hyresgästens cykel och de gick tillsammans till ett förråd för att se om den fanns där. När den inte gjorde det fick hyresgästen ett utbrott, kastade saker och skrek hot som ”jag ska göra upp med dig” och ”jag vet var du bor”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter incidenten jobbade värden aldrig ensam på gården, fick ett överfallslarm och instruktioner om att inte svara om mannen ringde.

Mannen har också hotat och trakasserat annan personal. Vid ett tillfälle hotade han att hälla syra på en annan hyresgäst, ett hot som bostadsbolaget polisanmälde. Andra störningar har varit spring i trappen, ”bankande” i lägenheten, högljutt trumspelande och cannabislukt från lägenheten. Grannarna har varit oroliga och trygghetsjouren med väktare har åkt till platsen flera gånger.

Annons

I hyresnämnden försvarade hyresgästens sig med att han har varit frustrerad på sina grannar och framför allt hyresvärden vars personal han berättade påstod saker om honom. Han menade att det förekommit diskussioner men inte hot. Vidare påpekade han att polisen enbart vid ett tillfälle hade kallats till hans lägenhet. När det gällde cannabisdoften påstod han att det inte var bevisat att den kom från hans lägenhet utan att det enbart vara antaganden.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Hyresnämnden skriver att det som fastighetsvärden har fått uppleva inte ska behöva tålas av en anställd. Den anser vidare att det kan anses bevisat att störningar med spring och cannabislukt förekommit vid minst åtta tillfällen. Också att mannen trakasserat personal vid flera telefonsamtal.

Hyresnämnden beslut är att uppsägningen var befogad och mannen förlorar sitt hyreskontrakt. Han måste flytta ut.

Annons

Läs också: Så hanterar du en störande granne

Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.
Läs också Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.