HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Felaktiga poäng ska rättas till

Norrköping Efter Hem & Hyras undersökning vill Hyresgästföreningen se över områdespoängen på Skogvaktare- och Ängsvaktaregatan. Men felaktiga poäng kan finnas på fler håll.

På Hyresgästföreningen är man förvånad över skillnaderna i områdespoäng mellan de fem husen i Eneby.

– Jag kände inte till att det såg ut så här. Det här är ett och samma område, husen ser i stort sett likadana ut och har ungefär samma avstånd till det mesta. Vi måste se över det här och se vad som hänt, säger Anita A:son Landegren, ordförande för Hyresgästföreningen i Norrköping.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

Men det är inte det enda kvarteret där områdespoängen kan ha blivit fel. Över tio år har gått sedan ”rätt hyra” infördes i Norrköping och i dag ingår över 16 000 lägenheter hos bland annat Hyresbostäder, Heimstaden och Eklöfs.

Med tiden har både hyresvärdar och Hyresgästföreningen upptäckt skillnader i hur man satt områdespoängen, bland annat hur man har bedömt allmänteknisk standard och boendepreferenser.

Annons

– Det är Hyresgästföreningen som har till uppgift att se till att det blir samma bedömning, men det finns ställen där det har blivit fel och det är något vi försöker rätta till nu, säger Lars Sandell, projektledare på Hyresbostäder.

Läs ocksåLöser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit”Torbjörn Lennström arbetar på Hyresbostäder i Norrköping.

En översyn pågår av flera parametrar för att husen ska bedömas mer likvärdigt. En del förändringar ska införas vid årsskiftet. Men hur många som kommer beröras och hur det påverkar hyrorna är inte klart.

– Det handlar inte om några dramatiska förändringar, vi pratar inte om tusenlappar utan mer om tior, säger Håkan Dahlgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Läs mer:
Olika hyra för samma bostad
”Rätt hyra” kan inte förklaras

Läs ocksåHyresgästerna tog strid för träden som värden ville fälla: “Varmare i lägenheten när skuggan försvinner”Missnöjd hyresgsät Heimstaden Malmö
Läs också Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån" Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.