Annons

Festival stödjer Barncancerfonden

Botkyrka Ett barn som avled i cancer. Det blev upprinnelsen till att en lokal hyresgästförening på Albyberget skänker överskottet från en festival till Barncancerfonden.
Foto: Kenneth Samuelsson
Linnea Johansson, ordförande i lokala Hyresgästföreningen Mitt Alby anordnar insamling till Barncancerfonden.

Den går under namnet  ”Stars of the Mountain” och var från början tänkt som en talangjakt för ungdomar på Albyberget i Botkyrka. Men nu har det vuxit till en minifestival, berättar Linnea Johansson, ordförande i lokala Hyresgästföreningen Vårt Alby, som anordnar festivalen den 19:e augusti.

– Vi ville göra något för ungdomarna på Albyberget och visa att de inte bara hänger i centrum och säljer droger, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den ursprungliga talangjakten för unga mellan 12-20 år, får nu sällskap av tipspromenad, musik, grillning, matförsäljning och försäljning av olika saker.

–  Min dotter ska till exempel göra 100 armband med texten ”fuck cancer” som vi ska sälja för cirka 50 kronor, bara där får vi in nästan 5 000 kronor till Barncancerfonden, säger hon.

Annons

Bakgrunden till beslutet att pengarna ska gå till just Barncancerfonden är personlig. Linnea Johanssons dotter Maryam Hadidi hade en vän som dog i cancer förra året och på talangjaktens planeringsmöte föreslog hon att pengarna skulle gå till att bekämpa cancer.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Alla på mötet var eniga om att pengarna skulle gå dit, säger Linnea Johansson.

Den lokala Hyresgästföreningen Mitt Alby anordnar festivalen men kostnaden för priser i form av 40 biobiljetter och popcornmenyer och 25 heldagspaket på Gröna Lund delas av Hyresgästföreningen och hyresvärden Mitt Alby.

Annons

– Vi får ju ansöka om boinflytandemedel från Mitt Alby och  det här är ett bra sätt att använda pengarna på tycker vi, säger hon.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

 

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.