Annons

Festival stödjer Barncancerfonden

Botkyrka Ett barn som avled i cancer. Det blev upprinnelsen till att en lokal hyresgästförening på Albyberget skänker överskottet från en festival till Barncancerfonden.
Foto: Kenneth Samuelsson
Linnea Johansson, ordförande i lokala Hyresgästföreningen Mitt Alby anordnar insamling till Barncancerfonden.

Den går under namnet  ”Stars of the Mountain” och var från början tänkt som en talangjakt för ungdomar på Albyberget i Botkyrka. Men nu har det vuxit till en minifestival, berättar Linnea Johansson, ordförande i lokala Hyresgästföreningen Vårt Alby, som anordnar festivalen den 19:e augusti.

– Vi ville göra något för ungdomarna på Albyberget och visa att de inte bara hänger i centrum och säljer droger, säger hon.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Den ursprungliga talangjakten för unga mellan 12-20 år, får nu sällskap av tipspromenad, musik, grillning, matförsäljning och försäljning av olika saker.

–  Min dotter ska till exempel göra 100 armband med texten ”fuck cancer” som vi ska sälja för cirka 50 kronor, bara där får vi in nästan 5 000 kronor till Barncancerfonden, säger hon.

Annons

Bakgrunden till beslutet att pengarna ska gå till just Barncancerfonden är personlig. Linnea Johanssons dotter Maryam Hadidi hade en vän som dog i cancer förra året och på talangjaktens planeringsmöte föreslog hon att pengarna skulle gå till att bekämpa cancer.

Läs ocksåFastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad"

– Alla på mötet var eniga om att pengarna skulle gå dit, säger Linnea Johansson.

Den lokala Hyresgästföreningen Mitt Alby anordnar festivalen men kostnaden för priser i form av 40 biobiljetter och popcornmenyer och 25 heldagspaket på Gröna Lund delas av Hyresgästföreningen och hyresvärden Mitt Alby.

Annons

– Vi får ju ansöka om boinflytandemedel från Mitt Alby och  det här är ett bra sätt att använda pengarna på tycker vi, säger hon.

Läs ocksåBesöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp”

 

Läs också Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.