Annons

Festival stödjer Barncancerfonden

Botkyrka Ett barn som avled i cancer. Det blev upprinnelsen till att en lokal hyresgästförening på Albyberget skänker överskottet från en festival till Barncancerfonden.
Foto: Kenneth Samuelsson
Linnea Johansson, ordförande i lokala Hyresgästföreningen Mitt Alby anordnar insamling till Barncancerfonden.

Den går under namnet  ”Stars of the Mountain” och var från början tänkt som en talangjakt för ungdomar på Albyberget i Botkyrka. Men nu har det vuxit till en minifestival, berättar Linnea Johansson, ordförande i lokala Hyresgästföreningen Vårt Alby, som anordnar festivalen den 19:e augusti.

– Vi ville göra något för ungdomarna på Albyberget och visa att de inte bara hänger i centrum och säljer droger, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den ursprungliga talangjakten för unga mellan 12-20 år, får nu sällskap av tipspromenad, musik, grillning, matförsäljning och försäljning av olika saker.

–  Min dotter ska till exempel göra 100 armband med texten ”fuck cancer” som vi ska sälja för cirka 50 kronor, bara där får vi in nästan 5 000 kronor till Barncancerfonden, säger hon.

Annons

Bakgrunden till beslutet att pengarna ska gå till just Barncancerfonden är personlig. Linnea Johanssons dotter Maryam Hadidi hade en vän som dog i cancer förra året och på talangjaktens planeringsmöte föreslog hon att pengarna skulle gå till att bekämpa cancer.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

– Alla på mötet var eniga om att pengarna skulle gå dit, säger Linnea Johansson.

Den lokala Hyresgästföreningen Mitt Alby anordnar festivalen men kostnaden för priser i form av 40 biobiljetter och popcornmenyer och 25 heldagspaket på Gröna Lund delas av Hyresgästföreningen och hyresvärden Mitt Alby.

Annons

– Vi får ju ansöka om boinflytandemedel från Mitt Alby och  det här är ett bra sätt att använda pengarna på tycker vi, säger hon.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

 

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.