HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Festival sätter Hovhult på kartan

Uddevalla När Hovhultsskolan bjuder in till festival är ingen i hyresområdet oberörd. Skolgården blir en mötesplats för barn, föräldrar, personal och grannar.

– Den här dagen laddar vi för länge. Det är det roligaste som händer här på Hovhult, säger elvaårige Jehad Abdallah och rullar fram en vagn fullastad med varmkorv, ketchup och senap mot grillplatsen på skolgården.

Tillsammans med sina omkring 250 skolkamrater och hela personalstyrkan är han en av arrangörerna bakom Hovhultsfestivalen. För sjunde året i rad ordnas festen som satt stadsdelen på kartan. Under eftermiddagen blir det bland annat musikframträdanden, trixtävling med boll, ansiktsmålning, parkour- och trialuppvisning men även lotterier, loppis och massor av mat från skilda delar av världen.

Läs ocksåAlaaedin räddade grannarna

– Ni måste prova allt gott som kommer att serveras. Det är elever och föräldrar som lagar och bakar för att sedan komma hit och bullar upp, säger Marcus Uppström, skolans rektor sedan tre år tillbaka.

Annons

Marcus har tidigare varit rektor på andra skolor i Uddevalla. Det som skiljer Hovhultsskolan från dem är, enligt honom, den centrala roll som skolan spelar i bostadsområdet. Att den, in en stadsdel där majoriteten av de boende är utrikesfödda, blir både en mötesplats och en väg in i det svenska samhället.

– Det märks inte minst en sådan här dag. Elever som tidigare gått på skolan men som nu gått vidare och till och med flyttat härifrån återvänder. De vill träffa sina gamla lärare, kompisar, grannar och vänner. Då förstår man hur mycket skolan har betytt och hur fästa de är vid den här platsen, säger Marcus.

Läs ocksåTureborgsdagen firas med både skoj och budskap

 

Annons

 

Läs också "Bostadsfrågan för lågt prioriterad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.