Annons

Fick inga hyresavier eller lät bli att betala?

Värmland En tvåbarnsmamma i Värmland riskerar att nästa vecka förlora sin bostad efter att hyrorna inte betalats på sju månader. Men förklaringen till varför de inte betalats går isär.

Hyresgästen, en kvinna i 30-årsåldern med två barn, flyttade i så sent som första april förra året. Fram till juni betalade hon sina hyror som sig bör: sista vardagen före varje månadsskifte.

Men under sju månader från juli och fram till hon sades upp i januari, har kvinnan inte betalat några hyror. Nu är den totala hyresskulden uppe i över 33 000 kronor.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Enligt hyresvärden har de påmint kvinnan flera gånger, men utan resultat.

Annons

Men där skiljer sig historierna åt. Kvinnan menar i stället att en vaktmästare under sommaren kom hem till henne och sa att hon var uppsagd på grund av ”för mycket spring i trapporna”.

Hon bad att få uppsägningen skriftligen, men någon något sådan brev kom aldrig. I stället slutade även hyresavierna att komma. Och trots att hon gång på gång bett hyresvärden om att få dem så att hon kunde betala sin hyra, fick hon inga.

Läs ocksåAntalet uppsägningsärenden har ökat med nästan 70 procent

När sedan uppsägningen kom i mitten av januari, stängde hyresvärden enligt kvinnan även av elen så att lägenheten nu saknar värme.

Annons

”Jag har två små barn hemma och kan inte bo i lägenheten nu utan el och värme”, skriver kvinnan i ett brev till hyresnämnden.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.