Annons

Filmades genom tittögat i dörren – gjorde inbrott hos sina grannar

Malmö Malmöbon försåg sig med en kofot och gav sig ut på stöldturné i kvarteret. Men han blev upptäckt. Nu har hyresvärden gått till domstol för att kunna kasta ut mannen från hans egen lägenhet.

Uppmärksamma grannar i hyreshuset i södra Malmö lade märke till en person som betedde sig märkligt i trapphuset en sen kväll i augusti i år. Han var utrustad med en kofot och de kunde se hur han försökte bryta upp en lägenhetsdörr. Det skulle senare visa sig att mannen själv var hyresgäst i kvarteret.

När polisen kom till platsen hittade de mannen som grannarna hade larmat om i en lägenhet, inte hans egen, längst upp i huset. Längre in i bostaden låg samtidigt en ovetande hyresgäst och sov och vaknade av en polishunds skall. Besökaren i hans hem kände han inte alls igen när poliserna frågade. Prylar var i oreda i lägenheten och någon hade dragit ut sladdar till en dator. Poliserna hittade även saker som hade stulits ur en annan lägenhet i kvarteret tidigare under samma kväll.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Bilden är ett montage. Huset i artikeln är inte samma som på bilden. Bilderna på tjuven togs av en uppmärksam granne.

Den utpekade tjuven medgav under rättegången att han varit inne i lägenheten men menade att han var oskyldig och att aldrig haft någon tanke på att stjäla saker från sina grannar. Han hade fått besked om att han skulle träffa en kompis där och hade bara satt sig ner i soffan och tittat på tv, påstod han.

Annons

Dörren var olåst vid tillfället eftersom en av de boende strax innan hade gått ut för att handla bullar, det framgår av polisens utredning.Tingsrätten trodde dock inte på besökarens version och dömde honom i våras till nio månaders fängelse. Som bevis användes bland annat en film från trapphuset, en av grannarna hade filmat mannen genom tittögat i sin egen lägenhetsdörr.

Men nu startar nästa rättsprocess, och då kopplat till tjuvens egen lägenhet. Enligt hyresvärden, Victoria Park, är stölderna att klassa som allvarliga störningar, rent juridiskt. Värden vill se hyresrätten förverkad. Brotten har skapat rädsla och oro hos grannarna, står det i fastighetsägarens uppsägning.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Mannen anklagas även för att ha hyrt ut sin bostad svart, vilket adderas till skälen för att riva upp avtalet. Den delen tolkas vidare som att han inte längre behöver lägenheten och Victoria Park pekar på att han är folkbokförd på en annan adress i Malmö sedan åtta år tillbaka. I Victoria parks lägenhet ska däremot tre andra personer ha bott utan tillstånd. Nu ska hyresnämnden granska fallet och besluta om framtiden för den dömde hyresgästen.

Läs också Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.