HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Finnvedsbostäder vill sponsra fler tjejer

Värnamo Finnvedsbostäders styrelse uppmanar föreningar med aktiva tjejer i Värnamo kommun att söka sponsring. Detta för att få bort trenden av att grabbsporter tar så stor plats.
Foto: Annika Wallsson
Finnvedsbostäders policy för sponsring lägger ett större fokus på genusperspektiv och kultur. Företaget hoppas att fler föreningar som har många aktiva tjejer ska ansöka om bidrag. Ridsporten kan vara ett exempel, friidrotten ett annat.

Finnvedsbostäder satsar årligen ungefär en halv miljon kronor i att sponsra Värnamos lokala föreningsliv. För en tid sedan diskuterade styrelsen vart pengarna egentligen går och beslutade att policyn för sponsring kompletteras med ”större fokus på genusperspektiv och kultur”.

– Vi har av någon anledning valt mest grabbsporter, även tjejer spelar ju fotboll men det har varit mycket fotboll, ishockey, brottning och så vidare. Egentligen handlar det här om att vi vill lägga ett genusperspektiv på det här. Vi tänker att vi bör ha med oss det i tanken när vi lämnar bidrag, berättar Finnvedsbostäders styrelseordförande Lars Lejon (C).

Läs ocksåAllt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat"

Finnvedsbostäder hoppas att policyn ska nå ut så att även föreningar som har många tjejer tar sig för att söka sponsring.

– Vi vill sprida gracerna till tjejsporter och uppmuntra dem att söka. Sedan tar det lite tid innan vi ser facit, om det får någon effekt. Men jag kan tänka mig att man kanske söker från exempelvis en ridförening, Lars Lejon.

Kriterierna för att få söka sponsring är bland annat att föreningen är verksam i kommunen och att inga individer kan ansöka.

Läs ocksåDu betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"
Läs också Luleå hockey sponsras mest i hela Norrland Du sponsrar föreningslivet med din hyra Hyresgästerna i södra Norrland betalar miljoner i sponsring

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.