HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Finspång kan få 200 lägenheter

Finspång NCC vill bygga cirka 200 nya hyreslägenheter i centrala Finspång. Nu har kommunen beslutat att tilldela bolaget tomtmark vid stationsområdet.
Foto: Frida Knutsson
Här på grusplanen vid stationen i Finspång vill NCC bygga nya hyreshus.

Byggföretaget NCC har sedan en tid tillbaka visat intresse för att bygga bostäder på stationsområdet i Finspång. Intresset gäller de två tomterna Högby 1:1 och 1:2 och som i dag består av en större grusplan som sträcker sig mellan stationsbyggnaden och järnvägsbron vid Skutbosjön.

Bolaget lämnade in en begäran om markanvisning och i måndags fattade kommunstyrelsen beslutet att bevilja tomtmarken till NCC. Enligt företaget är ambitionen att bygga cirka 200 hyreslägenheter och eventuellt garage och parkeringsplatser. Markanvisningen gäller i 18 månader och nästa steg är att ta fram en ny detaljplan för området.

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

– Det är en historisk markanvisning eftersom det är ett externt bolag som kommer hit och ska bygga bostäder. Det är ett nytt steg i Finspångs kommuns utveckling, säger kommunalrådet Anders Härnbro (S) i en kommentar till Norrköpings tidningar.

Annons

 

 

Annons
Läs ocksåSå snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”
Läs också "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.