Annons

Finspång kan få 200 lägenheter

Finspång NCC vill bygga cirka 200 nya hyreslägenheter i centrala Finspång. Nu har kommunen beslutat att tilldela bolaget tomtmark vid stationsområdet.
Foto: Frida Knutsson
Här på grusplanen vid stationen i Finspång vill NCC bygga nya hyreshus.

Byggföretaget NCC har sedan en tid tillbaka visat intresse för att bygga bostäder på stationsområdet i Finspång. Intresset gäller de två tomterna Högby 1:1 och 1:2 och som i dag består av en större grusplan som sträcker sig mellan stationsbyggnaden och järnvägsbron vid Skutbosjön.

Bolaget lämnade in en begäran om markanvisning och i måndags fattade kommunstyrelsen beslutet att bevilja tomtmarken till NCC. Enligt företaget är ambitionen att bygga cirka 200 hyreslägenheter och eventuellt garage och parkeringsplatser. Markanvisningen gäller i 18 månader och nästa steg är att ta fram en ny detaljplan för området.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är en historisk markanvisning eftersom det är ett externt bolag som kommer hit och ska bygga bostäder. Det är ett nytt steg i Finspångs kommuns utveckling, säger kommunalrådet Anders Härnbro (S) i en kommentar till Norrköpings tidningar.

Annons

 

 

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.
Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.