HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fler hyresbeslut i jättetvist överklagas

Göteborg De juridiska turerna kring hyran för 43 000 hushåll i Göteborg fortsätter. Nu har ännu ett beslut från hyresnämnden överklagats.

Som Hem & Hyra tidigare har skrivit började jättetvisten mellan Fastighetsägarna GFR och Hyresgästföreningen behandlas i hyresnämnden tidigare i vår.

Konflikten – som rör hyran för runt 43 000 hushåll i Göteborg – grundade sig i att Fastighetsägarna GFP valde att stranda hyresförhandlingarna i januari. Bollen hamnade då hos hyresnämnden, som nu har uppgiften att bestämma hyran för tiotusentals göteborgare.

Läs ocksåStopp i hyresförhandling i Borås - medling i HMK väntar

I april inleddes rättsprocessen, och hittills har hyran i ett par fastigheter bestämts. Hyran för ett antal lägenheter har därefter överklagats till högsta instans, Svea hovrätt.

Nu står det också klart att Fastigheterägarna GFR – som företräder ett stort antal privatvärdar i Göteborgsområdet – bestämt sig för att överklaga hyresnämndens beslut rörande hyran för två lägenheter i Gamlestaden.

Det rör sig om två stora 2:or på Ryttaregatan. Fastighetsägarna ville att hyran skulle höjas med 1,2 procent, men hyresnämnden beslöt istället att ökningen på 0,2 procent var rimlig. Detta beslut har alltså överklagats till Svea hovrätt.

Läs ocksåCarl öppnade hemmet för kompisfamiljen - hotades av vräkning

Som Hem & Hyra har skrivit tidigare har hyresnivån för 56 lägenheter hittills prövats rättsligt i första instans – det vill säga en dryg promille av alla som ingår i jättetvisten.

Fakta: Detta har hänt

Det var i januari i år som hyresförhandlingarna havererade mellan värdarnas ombud Fastighetsägarna GFR och Hyresgästföreningen.

I februari valde Fastighetsägarna att vända sig till hyresnämnden med den jättelika mängden lägenheter.

Även i Kungsbacka har den privatägda hyresvärden Aranäs under våren lämnat förhandlingsbordet och i stället ansökt om prövning av hyresnivåerna i hyresnämnden.

Läs också Ny stiftelse ska stötta unga i Göteborgs utsatta områden Värden kräver att Karin ska förhandla hyran själv Anklagades för allvarliga störningar – därför får hyresgästen behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.