Annons

Flera åtgärder krävs i Åseda

Uppvidinge Hyresgästföreningen ansökte om åtgärdsföreläggande för en rad brister, däribland fukt, i en lägenhet i Åseda. Hyresvärden måste nu åtgärda flera av bristerna.

Men hyresnämnden kan inte avgöra om det verkligen finns fukt i lägenheten eftersom de mätningar som Hyresgästföreningen och hyresvärden gjort visar olika och nämnden inte anser att det går att lägga någon större vikt vid Hyresgästföreningens mätning.

Ansökan om åtgärsföreläggande när det gäller fukten avslås alltså. Däremot måste hyresvärden senast 1 mars 2015 ha åtgärdat en rad andra brister. Det finns hål i kökstaket och hallväggen, målning och tapetsering behövs i kök, två sovrum, tv-rum och hall, dessutom behöver golvet i ett sovrum slipas och lackas.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret" Torbjörns hem en mögelhärd i två år – värden vägrade åtgärda läckan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.