Annons

Flera kontrakt skrivna till Tusensköna

Blekinge I juni är det inflyttningsklart i Sölvesborgshems nya lägenheter i kvarteret Tusensköna i den nya stadsdelen Ljungaviken. Det är främst 90-talister som kommer att flytta in.
Foto: Sölvesborgshem
En ny stadsdel växer fram i Sölvesborg.

Detta är etapp två av Tusensköna och innebär 39 nya lägenheter. I det första huset, med lika många lägenheter, var det inflyttningsklart i november 2016. Lägenheterna består av ettor på 35 kvadratmeter och tvåor på 45 kvadratmeter. Hyran är 4 549 kronor för ettorna och 5 982 kronor för tvåorna. Husen är därtill de första rökfria husen hos Sölvesborgshem.

I den första sökomgången, som precis avslutats, har Sölvesborgshem tecknat kontrakt för 29 av de 39 lägenheterna.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Mest intressant för oss är att hälften av avtalen är tecknade digitalt via bank-id. Det är roligt. Mest är det Sölvesborgare som flyttar in, sex personer är från andra kommuner. Det är många 90-talister men även från 1940-talet och framåt. Det är vi glada för, säger Johan Braw, vd för Sölvesborgshem.

Annons

Av tvåorna är 17 av de 20 lägenheterna uthyrda och för ettorna är tolv av 19 lägenheter uthyrda.

– Vi prövar oss fram med vår nyproduktion. Vi har inga direktiv från kommunen att bygga ett visst antal lägenheter under en viss tid. Det tycker jag är bra. Behov och efterfrågan är så svårbedömt, säger Johan Braw.

Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.

Känner du oro för att lägenheter kommer stå outhyrda.

Annons

– Jag känner varken oro eller lugn. Jag känner mig nyfiken, säger Johan Braw.

Läs också Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.