Annons

Flerbarnsmamma i Helsingborg vräks – får fyra dygn på sig

Helsingborg Trebarnsmamman i Helsingborg betalade in hyrorna för sent. Efter ett beslut i hyresnämnden fick kvinnan fyra dagar på sig att lämna lägenheten.
Foto: Gry Ellebjerg
Trots varningar från värden fortsatte de sena hyresinbetalningarna. Efter beslutet i hyresnämnden fick barnfamiljen fyra dygn på sig att lämna sin bostad.

Under förhandlingarna i hyresnämnden uppgav hyresvärden att kvinnan i Helsingborg hade varit sen med hyran i stort sett varje månad de senaste två åren. Kvinnan uppgav att hon har skickat pengar till sin före detta man för att han skulle betala hyran. Att han inte hade skött inbetalningarna förstod hon först när hon fick en betalningspåminnelse.

Vidare berättade kvinnan för hyresnämnden att hon har tre barn, lever på socialbidrag och att hon ibland går i skolan. Trots att kvinnan lovade att hon i framtiden ska se till att hyrorna kommer in i tid gick inte den privata värden med på en förlikning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Värden uppgav att hyresgästen har fått flera varningar under åren. Redan för två år sedan sa hyresvärden upp hyreskontraktet på grund av sena inbetalningar. Den gången gick värden med på en förlikning i hyresnämnden och ett korttidsavtal upprättades.

Nu får hyresgästen inga fler chanser. Hyresnämnden ansåg att den stora mängden försenade hyror var skäl nog för en vräkning. Efter beslutet i hyresnämnden fick kvinnan fyra dygn på sig att lämna sin bostad.

Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.