Annons

Flest lägenhetsinbrott i Landskrona

Landskrona Sett till antalet invånare var Landskrona den mest inbrottsdrabbade kommunen i Skåne under förra året. Risken att drabbas av inbrott här är nästan lika stor som i Stockholm.

​Landskrona, följt av Malmö och Lund, placerar sig högst upp i Brottsförebyggande rådets statistik över de mest inbrottsdrabbade kommunerna i Skåne. Sett till hela Sverige ligger Landskrona också dåligt till och hamnar på tredje plats efter Sundbyberg och Stockholm.

− Lägenhetsinbrott är vanligare än villainbrott här, trots att det borde finnas mer att stjäla i en villa, säger Göran Hassel vid polisen i Nordvästskåne.
Enligt Göran Hassel är förklaringarna till Landskronas utsatta position flera. Antalet lägenheter jämfört med villor är oproportionerligt stort jämfört med andra städer. Husen är ofta i lite sämre skick, med dålig belysning och sämre dörrar vilket gör det lättare för inbrottstjuvarna.  Många av inbrotten begås också av personer som själva bor i bostadsområdena, enligt Göran Hassel.
Enligt honom är det tämligen enkelt att minska antalet inbrott. Men god grannsamverkan och en bra ytterdörr kommer man långt.

Annons

− Det gäller att tjuvarna får signalen att ”vi har ordning och reda här”. Fastighetsägaren måste se till att byta glödlamporna direkt och hyresgästerna kolla att ytterdörren går igen ordentligt. Sköter man det klarar man sig mycket bättre.

Annons

Fakta: Kommunerna med flest lägenhetsinbrott i Skåne (per 100 000 inv) 2009:

1. Landskrona 2272. Malmö 1793. Lund 1414. Bjuv 1365. Helsingborg 104

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar "Spårlöst inbrott" direkt efter flytten – Niklas utan ersättning för sina vapen Jätteminskning av inbrott under pandemiåret Hon känner sig otrygg i sitt eget hem – får inte byta lägenhet Expert om elektroniska lås: "Svårt att se att det skulle öka säkerheten på något sätt" Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.