Annons

Flest lediga lägenheter i Ydre

Nyheter Ydre i Östergötland är den kommun som har flest lediga lägenheter, visar nya siffror från Statens bostadskreditnämnd. ​
Statistiska centralbyrån har på uppdrag av Statens bostadskreditnämnd, BKN, undersökt antalet lediga lägenheter bland de kommunala bostadsbolagen i Sverige.
Flest lediga lägenheter per invånare finns i Ydre, i Östergötland, tätt följt av Hultsfred och Flen.
I Ydre fanns det vid undersökningstillfället 54 kommunalt ägda lägenheter redo för inflyttning, nästan en femtedel av beståndet.
 
Hem & Hyra har tidigare rapporterat om Ydres planer på att sälja lediga lägenheter som sommarbostäder till tyskar, danskar och holländare.
Den satsningen ligger nu på is sedan kommunen sagt sig vara beredd att ta emot 40 flyktingar de tre kommande åren, något som skulle lösa problemet med de outhyrda lägenheterna, enligt Per-Olof Rullborn, vd för Ydrebostäder.
– Det är stora lägenheter som är lämpliga för familjer. Men det beror ju självklart på om någon vill flytta hit, säger han.
 
 

Annons
Fakta: Flest lediga lägenheter i Ydre

Hit ska du flytta om du vill ha en lägenhet (antal övertaliga lägenheter på 1 000 invånare):

Ydre (12,6)Hultsfred (11,9)Flen (11,9)Söderhamn (11,3)Degerfors (9,0)
Siffrorna gäller antalet lediga lägenheter bland de kommunala bostadsbolagen i mars 2008.
Totalt var 10 500 hyresrätter fördelade på 127 kommuner lediga vid undersökningstillfället, enligt BKN.

Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Rätt förberedd – när krisen kommer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.