Annons

Flopp för ägarlägenheter

Nyheter Under förra året byggdes det endast sex stycken ägarlägenheter i Sverige. Regeringen förutspådde i sin proposition att det skulle byggas upp till 5 000 ägarlägenheter om året.​

​Det har nu gått ett år sedan det blev möjligt att äga sin lägenhet i Sverige genom den nya upplåtelseformen ägarlägenheter.

Annons
 
Regeringen uppskattade i sin proposition att det skulle byggas 3 000 – 5 000 ägarlägenheter om året i Sverige. Gårdagens siffror från Statistiska centralbyrån, SCB, visar på ett betydligt lägre intresse än så.
 
Under 2009 färdigställdes totalt 14 527 lägenheter i Sverige, endast sex av dem var ägarlägenheter, enligt SCB.
 
En majoritet av de nybyggda lägenheterna var bostadsrätter. Det kan jämföras med år 1995 då endast en av tio nya lägenheter var en bostadsrätt.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.