HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Flytt till nytt regionkontor i Vänersborg

Vänersborg "Vi kommer att få ett bättre anpassat och mindre kostsamt kontor". Det säger den tillförordnade regionchefen Tommy Hallenberg när det nu står klart att Hyresgästföreningen flyttar sitt regionkontor från Torpavägen till Trafikverkets gamla lokaler på Vassbottengatan i Vänersborg.
Foto: Illustration: Conekton
I mars nästa år flyttar Hyresgästföreningen in på Vassbottengatan 14 i centrala Vänersborg. Bilden är ett montage med förslag på hur den nya fasaden kan komma att se ut.

Vid ett personalmöte i dag berättade Tommy Hallenberg, tillförordnad chef för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg, att regionkontoret kommer att flyttas. I dag ligger regionkontoret i den brunröda tegelbyggnaden på Torpavägen 1 i Vänersborg. En anrik byggnad som byggdes redan år 1896 och som varit skola för hörselskadade barn.

– Vi har väldigt fina lokaler här med mycket charm och atmosfär. Men det är stora ytor som vi inte använder och en hel del anpassningar som skulle behöva göras för att göra detta till ett ändamålsenligt kontor. Därför har vi nu bestämt oss för att flytta, säger Tommy Hallenberg.

Läs ocksåGudrun och grannarna utan balkong två somrar i rad efter ras: "Bedrövligt"En balkong är helt borta efter raset. Övriga stöttas med byggställningar för att inga fler olyckor ska inträffa. Men hyresgästerna har varit utan sina uteplatser i ett drygt år nu. Hyresvärden har satt ut utemöbler som en kompensation i väntan på de n

På ”Tuppen” som dagens kontor kallas har Hyresgästföreningen cirka 1 400 kvadratmeter i tre våningsplan. I den ytan ingår dock även breda korridorer, källare, vind och rymliga trapphus. På Vassbottengatan, strax söder om Dalbobron över Göta Älv, blir ytan 830 kvadrat. Allt i markplan. Målet är att skapa ett modernare kontor med två olika delar. Dels en besöksdel med öppen entré, lounge, café och sammanträdeslokaler. Och dels en del för personalen, med egen ingång och arbetsplatser.

Vad kommer flytten att kosta medlemmarna?

– Självklart blir det en engångskostnad för själva flytten. Men i ett längre perspektiv kommer detta att minska våra kostnader med cirka 180 000 kronor per år. För om vi hade valt att vara kvar här på Torpavägen hade vi behövt göra investeringar i ventilation och annat som kostat miljoner. Nu får vi en mer passande lokal för vår verksamhet till en lägre hyreskostnad.

Läs ocksåRegionfullmäktige med valupptakt i UddevallaLennart Derehag, regionordförande för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

I dag hyr Hyresgästföreningen sina lokaler av sitt eget dotterbolag KB Danmark. Ny hyresvärd på Vassbotten kommer att bli Vänersborgsbyggarna, Barkskeppet AB.

Flytten kommer att ske den första mars nästa år.

 

Läs ocksåGlad nyhet för hyresgästerna efter balkongras i Vänersborg

 

Läs också Lennarts nya fönster dämpar oljud och bilmusik från gatan: "Så tacksam" Karin har bott nästan 70 år i lägenheten – ”jag vill inte flytta om jag inte måste”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.