Annons

Förbundsstämma med manifestation

Luleå Hyresgästföreningens sjätte förbundsstämma startade med att de 150 ombuden tågade genom Luleå. Många frågor ska få svar innan de återvänder hem igen på söndag.​
De kommer från hela Sverige och de har det gemensamt att de alla brinner för hyresrätten och dess existens.
När Barbro Engman började tala fick hon många förbipasserande att stanna upp och lyssna. I sitt tal uppmanade hon till uppslutning kring hyresrätten.
”Vi måste se till att ta hem frågan från Bryssel och se till att vi får ta beslut om den här hemma där den borde ha varit hela tiden”
Under stämman kommer ombuden att få ta ställning till många frågor. På frågan om vilken de ansåg vara den viktigaste svarade några så här.
– Jag anser att den viktigaste frågan som vi tar upp på stämman är den om hyresrättens överlevnad. Jag anser att Odells utredning bör skrotas, säger Bent Jakobsen, Södra Skåne.
 
Ilse Bingström, Småland/Blekinge nickar instämmande.
– Vi måste även se till att få stopp på utförsäljningen av hyresrätten. Alla har inte råd att köpa sin bostad och därför måste vi kämpa för att behålla hyresrätten som den är, säger Bingström.
Thomas Göransson och S-O Edlund tyckte i och för sig att frågan om Odell är viktig, men de var båda överens om att den viktigaste frågan måste vara den om Hyresgästföreningen ska äga hyresrätter.
– Vi kommer inte att vara trovärdiga om vi både ska hyra ut och sedan vara hyresvärdar, säger Göransson.
S-O Edlund håller med och tillägger kraftfullt:
– Hur ska vi som organisation agera om någon av våra hyresgäster inte är nöjda med oss som hyresvärd? Var ska de då vända sig, frågar sig Edlund.
Svaret, det kan kanske ges på söndag till lunch när stämman ska vara avklarad.
 

Annons
Annons
Läs också Lånestrategier för hyresgäster Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande" Kristin, 28 år, efterlyser fler unga efter ålderschocken: "Det var nästan ingen annan i min ålder"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.