HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förening i Landskrona får ej neka uthyrning till Thailandsresenär

Landskrona Mannen vill förverkliga en dröm och studera i Thailand. Bostadsrättsföreningen sa först nej till andrahandsuthyrning men måste nu ändra sitt beslut.
Foto: Pixabay
Studierna i Thailand kan nu bli verklighet för mannen i Landskrona. Tack vare ett beslut i hyresnämnden får Landskronabon tillåtelse att hyra ut sin bostad i andra hand.

Eftersom hyresgästen fått nej till andrahandsuthyrning av föreningen förut valde han att vända sig direkt till hyresnämnden istället. Beslutet visade sig ge effekt. Hyresnämnden anser att mannen har rätt att hyra ut sin bostad till den tilltänkta hyresgästen.

Enligt bostadsrättsföreningen, som säger nej till uthyrningen, har mannen tidigare hyrt ut sin bostad utan tillstånd. Föreningens representant påpekar även att de inte anser att mannens studier i Thailand är tillräckligt styrkta.

Läs ocksåFörsökte hyra ut lägenhet på Blocket - "Inte så smart"

I sitt beslut meddelar hyresnämnden att studier utomlands är ett tillräckligt skäl för att få hyra ut sin bostad i andra hand. Vad gäller påståendena om att mannen tidigare har ägnat sig åt olovlig andrahandsuthyrning anser hyresnämnden inte att de uppgifterna utgör en befogad anledning till att neka uthyrning.

Läs också Förvandlade sin bostad till lägenhetshotell Efter nya andrahandslagen – nu minskar antalet bostadsannonser Uppsagd blev nykter – får bo kvar Lät sin bror flytta in – blir av med kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.