Annons

Föreningen storsatsar på Almedalen

Nyheter Hyresgästföreningen storsatsar under politikerveckan i Almedalen. Föreningen anordnar tre seminarier.

Över 1 800 programpunkter kommer att avhandlas under Almedalsveckan. Hyresgästföreningen står för tre av dem. På onsdag ska den bästa hyresvärden utses. Det är Hyresgästföreningen region Aros-Gävle som frågat hyresgäster från Ockelbo till Gråbo om vad de tycker om sin värd.
Dagen därpå är det dags för Hyresgästföreningens riksförbund att som kommer att ha ett seminarium om bostadspolitikens betydelse för den svenska ekonomins tillväxt.

– Vi vill visa hur komplex frågan är. Det handlar inte bara om bostäder utan är en samhällsfråga i stort, säger Anna Wennerstrand, pressansvarig på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

På fredag ska Hyresgästföreningen region Stockholm lyfta upp frågan om underhåll och renoveringar av våra bostäder på agendan. Diskussionen ska handla om alltifrån nödvändigt underhåll till lyxrenoveringar och vad hyresgästerna har för inflytande.

Annons

Att Hyresgästföreningens regioner anordnar egna seminarier tillhör ovanligheterna. Anna Wennerstrand menar att syftet med satsningen är att föreningen långsamt ska få genomslag för sina frågor – inte att få rubriker i tidningen dagen därpå.

– Vi vill påverka politiker och branschfolk och de är i Almedalen. 

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.