HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Föreningen storsatsar på Almedalen

Nyheter Hyresgästföreningen storsatsar under politikerveckan i Almedalen. Föreningen anordnar tre seminarier.

Över 1 800 programpunkter kommer att avhandlas under Almedalsveckan. Hyresgästföreningen står för tre av dem. På onsdag ska den bästa hyresvärden utses. Det är Hyresgästföreningen region Aros-Gävle som frågat hyresgäster från Ockelbo till Gråbo om vad de tycker om sin värd.
Dagen därpå är det dags för Hyresgästföreningens riksförbund att som kommer att ha ett seminarium om bostadspolitikens betydelse för den svenska ekonomins tillväxt.

– Vi vill visa hur komplex frågan är. Det handlar inte bara om bostäder utan är en samhällsfråga i stort, säger Anna Wennerstrand, pressansvarig på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

På fredag ska Hyresgästföreningen region Stockholm lyfta upp frågan om underhåll och renoveringar av våra bostäder på agendan. Diskussionen ska handla om alltifrån nödvändigt underhåll till lyxrenoveringar och vad hyresgästerna har för inflytande.

Att Hyresgästföreningens regioner anordnar egna seminarier tillhör ovanligheterna. Anna Wennerstrand menar att syftet med satsningen är att föreningen långsamt ska få genomslag för sina frågor – inte att få rubriker i tidningen dagen därpå.

– Vi vill påverka politiker och branschfolk och de är i Almedalen. 

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen
Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.