HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förhandlingar på väg att stranda i Karlstad

Karlstad Hyresgästerna hos KBAB i Karlstad har ännu inte fått sina nya hyror för 2016. Hyresgästföreningen och KBAB står för långt ifrån varandra om hur mycket hyrorna ska höjas.

Hyresgästföreningen och Karlstad bostads AB har ännu inte kommit överrens om nya hyror för 2016. Parterna står så långt ifrån varandra att förhandlingen kan vara på väg att stranda.

KBAB yrkade på en hyreshöjning om 1,5 procent, men är nu enligt bolaget nere på sitt slutbud: 0,7 procent.

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

– Lägre kan vi inte gå. Vi har redan tvingats skära ned på utgifter som exempelvis underhåll och aktiviteter för våra hyresgäster, säger KBAB:s vd Carin Skarman i ett pressmeddelande.

Hyresgästföreningen å sin sida hänvisar till det gynnsamma ekonomiska läget och har lagt ett motbud på 0,2 procent.

Ärendet kommer nu att hamna hos Hyresmarknadskommittén, vars uppgift är att medla i hyressättningsfrågor. Kommer man inte överrens där får hyresnämnden avgöra hyrorna.

Läs ocksåHyresförhandlingarna bröt samman – bostadsbolag anklagas för kartellbildning

KBAB gick i fredags ut med informationen på sin Facebooksida vilket ledde till mängder av kommentarer. Flera ifrågasätter KBAB:s avkastnings- och vinstkrav.

Hem & Hyra har försökt att nå Hyresgästföreningen för en kommentar men utan att lyckas.

Läs också Hyrorna klara hos Uppsalahem efter tvist Hyrorna ovissa för 30 000 hyresgäster – stopp i förhandlingarna med Uppsalahem Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.