Annons

Förhandlingar på väg att stranda i Karlstad

Karlstad Hyresgästerna hos KBAB i Karlstad har ännu inte fått sina nya hyror för 2016. Hyresgästföreningen och KBAB står för långt ifrån varandra om hur mycket hyrorna ska höjas.

Hyresgästföreningen och Karlstad bostads AB har ännu inte kommit överrens om nya hyror för 2016. Parterna står så långt ifrån varandra att förhandlingen kan vara på väg att stranda.

KBAB yrkade på en hyreshöjning om 1,5 procent, men är nu enligt bolaget nere på sitt slutbud: 0,7 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Lägre kan vi inte gå. Vi har redan tvingats skära ned på utgifter som exempelvis underhåll och aktiviteter för våra hyresgäster, säger KBAB:s vd Carin Skarman i ett pressmeddelande.

Annons

Hyresgästföreningen å sin sida hänvisar till det gynnsamma ekonomiska läget och har lagt ett motbud på 0,2 procent.

Ärendet kommer nu att hamna hos Hyresmarknadskommittén, vars uppgift är att medla i hyressättningsfrågor. Kommer man inte överrens där får hyresnämnden avgöra hyrorna.

Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.

KBAB gick i fredags ut med informationen på sin Facebooksida vilket ledde till mängder av kommentarer. Flera ifrågasätter KBAB:s avkastnings- och vinstkrav.

Annons

Hem & Hyra har försökt att nå Hyresgästföreningen för en kommentar men utan att lyckas.

Läs också Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.