Annons

”Förhoppningsvis kan jag få någonting eget inom några år”

Göteborg För ett år sedan fick Martin Angeland flytta till en ny andrahandslägenhet, igen. En egen bostad ligger flera år framåt i tiden, tror han.
Foto: Sofia Sabel
Martin Angeland tycker att bostadsbristen är ett politiskt problem.

Éfter gymnasiet flyttade jag från Kalmar, till Stockholm och Malmö. På sju år bodde jag nog i fem olika lägenheter, på olika andrahandskontrakt och i studentlägenheter.

2012 flyttade jag till Göteborg. På två år har jag haft lika många andrahandskontrakt. Den etta som jag bor i nu fick jag hyra av en kompis som jobbar på annan ort. Det var snabba ryck.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

En månad innan jag var tvungen att flytta från min förra lägenhet visste jag fortfarande inte var jag skulle bo härnäst. Jag tänkte ”jag får väl ställa mina grejer i ett förråd och sova på någon kompis soffa ett tag”. Det löste sig i sista stund.

Även om jag trivs jättebra med lägenheten och området vill jag självklart ha något eget. Man vill kunna fixa till det och göra hemtrevligt. Som det är nu känns allting temporärt. Jag har stått i kö på Boplats ett tag, så förhoppningsvis kan jag få någonting eget inom några år.

Annons

Jag tänker att problemet är politiskt. Det byggs för lite, och det som byggs är alldeles för dyrt. Det finns ju nybyggda hyresrätter här på Hisingen, men de kanske kostar 6- 7 000 kronor i månaden. Jag tycker inte det är värt det.

Läs också”Jag borde ha något eget nu”

Berättat för Magnus Åsblad.

FAKTA

Namn: Martin Angeland

Ålder: 32 år.

Annons
Läs också"Jag bor med min dotter i ett rum hos min kompis"

Bor: Hyr en etta i andrahand på Hisingen i Göteborg.

Gör: Jobbar som jurist.

Fakta: Bostadsbristens ansikte 2014

I dag fattas upp till 150 000 lägenheter.  Räknar man även de kommande fem årens behov blir det nära 300 000. Fram till valet 2014 skriver vi varje vecka om dem som drabbas av bostadsbristen. Unga som gamla, från norr till söder.  Det här är deras berättelser och deras uppmaning till politikerna.

Se alla berättelser här.

 

Läs också "Nu bor vi i ett källarförråd" "Jag känner en otrolig frustration" ”Jag fick fortsätta bo med mitt ex i nästan ett år efter att vi gjort slut”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.