Annons

Förlorade långdragen strid – prylsamlare tvingas flytta efter 30 år

Lund Pensionären har bott i samma lägenhet i Lund i 30 år men tvingas nu flytta. Skälet är en växande prylsamling som spridit sig från lägenheten till husets allmänna utrymmen.
flyttbil

Hyresgästen har samlat på sig en stor mängd prylar som han förvarat i både lägenheten och i andra delar av hyreshuset. Enligt hyresvärden, LKF, har mannen ”ockuperat” allmänna utrymmen och hans samlande har också inneburit att värden inte har kunnat ta sig in i lägenheten för att genomföra de renoveringar som de menar är nödvändiga och som pågår i hela området. Trots tillsägelser bättrade sig inte hyresgästen utan LKF sade upp honom och fick dessutom rätt i hyresnämnden. Hyresgästen gav sig inte utan valde att överklaga till Svea hovrätt med hopp om att få bo kvar. Men Svea hovrätt avslår överklagande och hyresgästen är därmed skyldig att flytta omedelbart.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Förhindrade renovering – förlorar lägenhet Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen" Alida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskare Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.