Annons

Förlorade långdragen strid – prylsamlare tvingas flytta efter 30 år

Lund Pensionären har bott i samma lägenhet i Lund i 30 år men tvingas nu flytta. Skälet är en växande prylsamling som spridit sig från lägenheten till husets allmänna utrymmen.
flyttbil

Hyresgästen har samlat på sig en stor mängd prylar som han förvarat i både lägenheten och i andra delar av hyreshuset. Enligt hyresvärden, LKF, har mannen ”ockuperat” allmänna utrymmen och hans samlande har också inneburit att värden inte har kunnat ta sig in i lägenheten för att genomföra de renoveringar som de menar är nödvändiga och som pågår i hela området. Trots tillsägelser bättrade sig inte hyresgästen utan LKF sade upp honom och fick dessutom rätt i hyresnämnden. Hyresgästen gav sig inte utan valde att överklaga till Svea hovrätt med hopp om att få bo kvar. Men Svea hovrätt avslår överklagande och hyresgästen är därmed skyldig att flytta omedelbart.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Förhindrade renovering – förlorar lägenhet De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.