Annons

Förhindrade renovering – förlorar lägenhet

Lund Enligt LKF saboterade hyresgästen renoveringsarbete och “ockuperade” allmänna utrymmen. Mannen har en helt annat bild. Nu förlorar han sitt kontrakt efter beslut i hyresnämnden.
Foto: Anders Paulsson

Det är hårda anklagelser som riktas mot pensionären och nu tvingas han flytta efter att ha bott nästan 30 år i huset.

Det kommunala bostadsbolaget LKF menar att mannen inte har släppt in hyresvärden i bostaden och att den har varit så fylld av prylar att det förhindrat renoveringen som pågått i området. Det handlar bland annat om elinstallationer och golvarbeten som inte blivit av. Trots uppmaningar ska tillhörigheterna ha blivit kvar i lägenheten. Värden menade vidare att lundabon “ockuperade” allmänna utrymmen i källaren vilket också försvårade arbetet med fastigheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen har en helt annat bild av konflikten och säger sig inte ha något minne av att ha blivit varnad av värden. Trots grejerna i lägenheten ser han det som fullt möjligt att renovera. Att han förvarade prylar i källaren och ska han ha fått lov till, att det tagit tid att transportera bort sakerna har att göra med hans hälsa och ålder.

Annons

Hyresnämnden väljer att gå på LKF:s linje och slår fast: hyresgästen har förhindrat renoveringen och inte tagit till sig varningar och påminnelser. Man poängterar att en hyresvärd har rätt att få tillgång till en bostad när det rör sig om till exempel renoveringar. Att förhindra det är så pass allvarligt att det kan motivera att ett kontrakt rivs.

Senast den 12 december ska mannen och hans hustru ha lämnat bostaden, enligt beslutet.

Annons
Läs ocksåTillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut demBoöbolagen fick inte igenom sin hyreshöjning. Då fick alla hyresgästerna ett brev om att de är uppsagda.
Läs också Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.