HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förlorar bostad efter konflikt om blodsugare

Malmö Hyresgästen borde ha varit betydligt mer aktiv i kampen mot skadedjuren i bostaden, menade MKB. Nu tvingas mannen lämna lägenheten.

Vägglöss festar på människors blod. Men om det inte finns något lämpligt offer att ge sig på så ligger blodsugarna lågt och håller sig undan i väntan på ett bättre tillfälle.

Saneringsfirman som hyresvärden MKB anlitade hade helst sett att hyresgästen på Augustenborg hade hjälpt till, stannat kvar i bostaden och agerat lockbete för lössen. Men när sanerarna kom till lägenheten var mannen inte där.

Läs ocksåNär ohyran riskerar kontraktet: “De spred sig jättesnabbt”

Enligt MKB försvårade hyresgästen arbetet mot skadedjuren. Han borde ha gett tillgång till bostaden och städat ordentligt inför saneringen. Men så blev det inte. Han ska även ha stört grannarna med hög musik och dragit till sig stökiga kompisar som skrämt de boende i huset.

Det första biten med saneringen räcker för att förlora kontraktet, menar hyresnämnden som slår fast att hyresgästen borde varit mer aktiv. Nu tvingas han flytta.

Läs ocksåStora problem med samarbete kring saneringarna av ohyra

Mannen nekar till att ha fått instruktioner om hur lägenheten skulle förberedas inför sanerarnas besök. Han medger att han har missat planerade besök men säger sig ha lämnat nyckeln till hyresvärden. Men någon nyckel vill inte MKB kännas vid.

Fakta: Vägglöss

Skadedjuren blir allt vanligare kan hittas överallt: lägenheter, vandrarhem, biografer eller tåg. Den som bor på hotell bör till exempel kontrollera sängen. Små svarta prickar kan vara spillning från löss. Var försiktig med väskan när du reser och låt den vara stängd. En nykläckt vägglus gömmer sig lätt och följer med hem.

Läs också Nedkissad lägenhet kostade skattebetalarna över en halv miljon kronor Göteborgare ersatt för vägglöss Stort lusangrepp i höghus – hyresgäst vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.