HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förrådsinbrott ökar i Stockholms län

Stockholm Inbrotten i källare och på vindar ökade med 40 procent förra året i Stockholms län. Mohammad Ali Sohrabi i Haninge hade två inbrott på ett år. Tjuvarna tog ett skötbord.
 – Det känns tungt. Vi blev av med sommardäck till bilen men tråkigast var att de tog skötbord och en barnstol som vi hade sparat till barnen. Det var fina minnen, säger Mohammad Ali Sohrabi på Tungelstavägen i Västerhaninge som har haft två inbrott i källarförrådet det senaste året.
 
Portarna i huset saknar portlås och han tycker det är bra att Haninge Bostäder ska installera Aptuslås i portarna så det blir svårare att komma in och göra inbrott.
– Jag tror det gör att det blir lugnare nu och hoppas jag får ut på försäkringen, säger han.
 
Mohammad Ali Sohrabi är inte ensam om att ha haft inbrott. Under 2009 genomfördes 3 623 stycken inbrott i källare och vindar i Stockholms län. Siffran steg sedan till 5 082 stycken under 2010, en ökning med 40 procent. I siffrorna finns både källare och vindar i lägenheter och villor.
– Men nästan alla drabbade bor i flerbostadshus,  säger Lena Bolming på Rikspolisstyrelsen i Stockholm.
 
Men det finns ljuspunkter i statistiken. I Nacka minskade antalet inbrott från 159 2009 till 145 stycken under 2010.
 
Däremot ökade inbrotten kraftigt i city och i söderort. I city ökade antalet inbrott från 1 345 under 2009 till 2 134 stycken under 2010. I söderort ökade inbrotten 729 under 2009 till 1192 stycken under 2010.

Läs också Jätteminskning av inbrott under pandemiåret Hon känner sig otrygg i sitt eget hem – får inte byta lägenhet Expert om elektroniska lås: "Svårt att se att det skulle öka säkerheten på något sätt" Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Var femte har haft inbrott i förrådet – här är dina rättigheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.