Annons

Först till kvarn gäller för nya boråsbostäder

Borås I början av maj släpps kön till de nya lägenheterna i kvarterat Solrosen. Vill du vara säker på att få din drömlägenhet gäller att hänga på låset.

AB Bostäder går nu ifrån det vanliga kösystemet till de nyproducerade lägenheterna mitt emot ICA Maxi. 5 maj börjar uthyrningsfasen.

– Vi frångår vårt vanliga kösystem eftersom vi vill att det ska vara så rättvist som möjligt. Alla ska kunna söka, inte bara de som står i vår kö. Vi kommer att följa först-till-kvarn-principen strikt och vi tidsstämplar anmälningarna i vårt system, säger Petra Agnroth, informationsansvarig på AB Bostäder.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hittills har femtonhundra personer anmält intresse.

Annons

– Det är inte konstigt. Det här är nybyggda lägenheter med hög standard mitt i stan och nära till allt, säger Petra Agnroth.

Kvarteret Solrosen byggs i två etapper, totalt blir det 107 lägenheter. Båda etapperna har inflyttning under 2013. Den första avser höghusen med beräknad inflyttning i maj/juni. Den andra avser låga lamellhus med beräknad inflyttning i september/oktober.

Annons
Läs ocksåMardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror"Isabel Fällström Nano är orolig över hur hennes barn påverkas var störningarna under ventilationsarbetet på Hansinggatan på Hulta i Borås.

Lägenheterna på bottenvåning får egna uteplatser. Alla andra lägenheter får stora balkonger. Hyrorna varierar beroende på lägenhetstyp och lägenhetsstorlek samt placering i fastigheten. I snitt är kvadratmeterpriset ca 1 400 kronor per kvadratmeter och år. Till exempel kostar en trea mellan 8 119 och 9 709 kronor i månaden.

Läs också Här jobbar lokalbefolkningen stenhårt för att undvika polisens lista: ”Idrott kan vända trenden” Basket ska blocka otrygghet på Hässle torg efter skottlossning Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Hackad hemsida gör det svårt att betala hyran i Borås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.