Annons

Första spadtaget avklarat

Berg Nu bygger Bergs Hyreshus AB nya lägenheter för första gången på 20 år. I onsdags togs det symboliska första spadtaget.

I onsdags greppade Bergs Hyreshus vd Hans Green tillsammans med Bergs Kommuns kommunalråd Therese Kärngard och Trångsviken bygg ABs delägare Tommy Ekberg spadarna för det symboliska ”första spadtaget” i Hovsliden i Hackås.

Husen som byggs blir energisnåla parhus med två stycken lägenheter på två rum och kök. Boytan blir 55 kvadratmeter och till det läggs också ett förråd. Varje lägenhet får egen ingång och en liten uteplats. Totalt byggs det sex stycken lägenheter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Valet av plats är naturligt. Vi har sedan många år en kö för att få flytta till det här området och Hackås ligger väldigt bra till för att kunna ha bra restid till jobbet oavsett om du jobbar i Svenstavik eller Östersund, säger Hans Green, vd Bergs Hyreshus AB.

Annons

– Det är verkligt bra att vi bygger nya lägenheter i Bergs Kommun. Vi har jobb och vi har folk som vill flytta hit, nu kan vi börja skapa möjligheter för inflyttning, säger Therese Kärngard, kommunalråd Bergs Kommun.

Lägenheterna är tänkt stå inflyttningsklara 1 augusti.

Annons
Läs ocksåKritik mot färre p-platser vid höghusbygge i Andersberg
Läs också Byggandet minskar – trots ett skriande behov HSB satsar på hyresrätter i norr Fler lägenheter i Hackås tack vare ekonomiskt stöd Huggsexa om årets byggbonus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.