Annons

Förtroendevald misstänks för förskingring

Halland Kassören i den lokala hyresgästföreningen tros ha stoppat tiotusentals kronor i egen ficka. Saken är sedan länge polisanmäld. Polisutredningen drar ut på tiden.

Det var inför den lokala hyresgästföreningens årsmöte i februari förra året som det upptäcktes att stora delar av bokföringen saknades, samtidigt som kassören hade gjort sig oanträffbar.

Det visade sig att 17 500 kronor fattades. Saken polisanmäldes. Enligt polisen prioriteras inte den här typen av ärenden och därför har den fått vänta. Inom kort tros dock en åklagare lottas på ärendet som får ta ställning till eventuella förhör och annan utredning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det har nu gått cirka ett år och tre månader sedan upptäckten. Den lokala hyresgästföreningen finns inom Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Läs mer om polisanmälan här.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Hyrorna betalda efter återfallet – men Alexander tvingas flytta: ”Kan inte träffa min dotter” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Knark för miljoner i frysen – då blev pensionären uppsagd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.