HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Förtroendevald misstänks för förskingring

Halland Kassören i den lokala hyresgästföreningen tros ha stoppat tiotusentals kronor i egen ficka. Saken är sedan länge polisanmäld. Polisutredningen drar ut på tiden.

Det var inför den lokala hyresgästföreningens årsmöte i februari förra året som det upptäcktes att stora delar av bokföringen saknades, samtidigt som kassören hade gjort sig oanträffbar.

Det visade sig att 17 500 kronor fattades. Saken polisanmäldes. Enligt polisen prioriteras inte den här typen av ärenden och därför har den fått vänta. Inom kort tros dock en åklagare lottas på ärendet som får ta ställning till eventuella förhör och annan utredning.

Annons
Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Det har nu gått cirka ett år och tre månader sedan upptäckten. Den lokala hyresgästföreningen finns inom Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Läs mer om polisanmälan här.

Annons
Läs också Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Notorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.