Annons

Full konflikt efter urspårad uthyrning på Limhamn

Malmö Mannen hyrde ut sin bostad på Limhamn i andra hand. Hyresgästen kräver tillbaka pengar för smutsig inredning. Värden menar att det istället är kvinnan som har förstört bostaden och har bett myndigheterna om hjälp med att kasta ut henne.
Hyresvärden skickade in bilder för att visa på oredan i bostaden.

 

Anklagelserna haglar mellan lägenhetsinnehavaren och kvinnan som har hyrt bostaden och flera rättsinstanser är inkopplade i fallet. Båda två har tagit hjälp av myndigheter och register för att gräva fram negativa uppgifter om motparten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvinnan har bott i MKB-huset på Limhamn sedan i höstas. I andrahandshyran ingår en del som avser möbler och prylar som lägenhetsinnehavaren lämnade kvar. Hon har bett hyresnämnden om hjälp med att få tillbaka pengar, strax över 10 000 kronor. Enligt hennes ansökan var möblerna så pass smutsiga och i ett sådant skick att det var orimligt att betala extra för dem. Hon skriver att hon på egen bekostnad tvingats byta ut delar möblemanget.

Annons

Andrahandsuthyraren svarade med att skicka in en omfattande dokumentation till hyresnämnden som skulle motbevisa kvinnans anklagelser.

“Att möblerna inte skulle var i gott skick är struntprat”, skrev han och bifogade bilder på en lägenhet och uteplats fylld av sopberg och skräp.

Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Mannen skrev att han fick ta ledigt från sitt jobb en vecka för att styra upp oredan och transportera bort sopor. Kvinnan kontrade då med att polisanmäla honom för hemfridsbrott, skrev hon i ett sms.

Annons

Mannen har sagt upp kontraktet och har vänt sig till tingsrätten om hjälp med avhysa hyresgästen, på grund av vanvård. Kvinnan har motsatt sig hans krav och kallar ansökan ett “hämndförsök”.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.